Konferencija o trendovima u razvoju turizma uvrštena u program obilježavanja Evropske godine kulturne baštine




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Peta međunarodna naučna konferencija “Trendovi u razvoju turizma i hotelijerstva” koju organizuje Fakultet za turizam i hotelijerstvo u Kotoru, je prihvaćena i uvrštena od strane Ministarstva kulture Crne Gore u program za obilježavanje Evropske godine kulturne baštine. 

Evropska unija je proglasila 2018. godinu za godinu kulturnog nasljeđa. Cilj Evropske godine kulturne baštine je podstaknuti što više ljudi na otkrivanje i istraživanje evropske kulturne baštine te ojačati osjećaj pripadnosti zajedničkom evropskom prostoru. Slogan Evropske godine glasi: „Naša baština: Mjesto susreta prošlosti i budućnosti”. Tokom godine širom Europe organizovaće se niz inicijativa i događaja kako bi se građani približili kulturnoj baštini te kako bi se s njom bolje upoznali.

Konferencija “Trendovi u razvoju turizma i hotelijerstva” će se, između ostalih tema, baviti kulturnim turizmom sa posebnim osvrtom na očuvanje, unaprijeđenje i valorizovanje kulturne baštine. Fakultet organizuje konferenciju u saradnji sa pomorskim fakultetima Univerziteta Crne Gore i Sveučilišta u Splitu, Fakultetom za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu – Sveučilišta u Rijeci i Fakultetom tehničkih nauka - Univerzitet “Ismail Qemali”, Vlora, Albanija.

Apstrakti i radovi se mogu slati na: fth_conference@ac.me.

Rok za predaju apstrakta je 15/05/2018.

 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.