Predavanje: Zaposleni kao najznačajni resurs hotela Budva




Na Fakultetu za turizam i hotelijerstvo u Kotoru u okviru serije gostujućih predavanja iz oblasti HR Menadžmenta, gospodin Željko Cicović, direktor hotela Budva, održao je interesantno, inspirativno i dinamično predavanje  na temu: Zaposleni kao najznačajni resurs hotela.

Prisutnim studentima gospodine Cicović prenio je samo dio svog iskustva koje je stekao u preko 36 godina rada u hotelijerstvu, a od toga 33 godine na poziciji direktora hotela. Željko Cicović je diplomirao na  Ekonomskom  fakultetu  u Sarajevu, i sa svojih 26 godina bio najmlađi direktor hotela u bivšoj SFRJ. U svojoj dugogodišnjoj karijeri, veoma uspješno je vodio sljedeće hotele: Hotel Bistrica na Jahorini,  hotel Stojčevac Sarajevo - Titova rezidencija Stojčevac u Sarajevu, paraleno je vodio  Hotel Međunarodni omladinski centar Bjelašnica  i Hotel Smuk na Bjelašnici, hotel Park u Novom Sadu, BG sportski centar Kovilovo - Hotel President Beograd-Kovilovo, Hotel Premier Aqua Vrdnik, Hotel Avala u Budvi. Takođe, bio je direktor prodaje Olimpijskog centra ZOI Hotela Sarajevo, pri opening menadžer Cristal Rivijera Petrovac, a trenutno obavlja funkciju direktora hotela Budva u Budvi.

Prisjećajući se svojih početaka  i događaja iz karjere, kao najboljim primjerima, gospodin Cicović je studentima govorio o najznačajnijim resursima hotela koji čine zaposleni, menadžerskim pozicijama u  hotelima, regrutovanju kanditata za te pozicije, o menadžerima kao liderima i motivatorima zaposlenih.

U tako dobrom raspoloženju i prijatnoj atmosferi, gospodin Cicović je naveo buduće kolege na razmišljanje postavljajući im pitanje: Da li žele glupog a vrijednog, ili pametnog a lijenog saradnika.  Ujedno to je bila i sugestija našim studentima da se pripreme na profesionalni rast u kojem će sami kreirati svoje radne timove na osnovu kriterijuma koje postave, kao i da će uspjeh i motivacija tih timova zavisiti baš od njih. Željko Cicović je u ovom dijelu izlaganja iskoristio priliku da navede primjere motivacije koje je primjenjivao tokom svoje karijere, i objasnio put do dolaska funkcionalnog i produktivnog  tima, koji funkcioniše bez sistema kažnjavanja, za razliku od njegovih početaka, gdje se motivacija zaposlenih zasnivala na sistemu nagrađivanja i kažnjavanja.

Prenoseći svoja znanja i iskustva na jako zanimljiv način, gospodin Cicović je održao interaktivno predavanje, gdje su prisutni studenti aktivno učestvovali u diskusiji i sa svojim komentarima i pitanjima ovo predavanje učinili još  interesantnijim.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.