Međunarodna saradnja




Međunarodna saradnja

Erasmus + iskustvo postdiplomca Nenada Bauka na Univerzitetu u Mariboru, Fakultetu za Turizam - Brežice

 

Nenad Bauk jedan je od 3 studenta (pored Zorane Kascelan i Nikole Lakicevica)  na magistarskim studijama FTH Kotor koji su u skolskoj 2016/2017 dobili petomjesecnu Erasmus + stipendiju i boravili na Univerzitetu u Mariboru, Fakultetu za turizma u Breziicama. Prenosimo iskustva akademske mobilnosti naseg studenta.

=====================================================================

 

Kao student magistarskih studija na Fakultetu za Turizam i Hotelijerstvo u Kotoru dobio sam šansu da pet mjeseci (zimski semestar) provedem u Sloveniji, u Brežicama, i želio bih da sa ostalim studentima FTH podijelim to divno iskustvo.

 

Prije svega, Slovenija je lijepa zemlja i ljudi su jako ljubazni. Program mobilnosti je jako dobro organizovan. O profesorima na Fakultetu za turizam u Brežicama imam samo riječi hvale jer su nam maksimalno izlazili u susret i uvijek bili raspoloženi da nam objasne gradivo i pomognu oko naših obaveza. Treba napomenuti i da većina profesora govori hrvatski jezik, što je olaksalo komunikaciju. Mala zamjerka nekih od studenata bi možda bila nedostatak sadržaja za mlade u malom mjestu Brezice, no uz druženja sa kolegama iz Slovenije, Srbije, Češke, Poljske i Finske, to se u potpunosti kompenzovalo. Slobodno vrijeme koje smo imali iskoristili smo da putujemo kako bi bolje upoznali Sloveniju, ali i druge države u regionu.

 

Vratili smo se u Crnoj Gori sa puno novih znanja, iskustava i poznanstava, a kolege sa kojima smo proveli pet mjeseci su  prihvatile naš poziv da se ponovo okupimo na “Turizmijadi” u Crnoj Gori. Stoga iskreno preporučujemo svim studentima FTH da apliciraju za neku od stipendija, jer je ovo veliko i jedinstveno životno iskustvo.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.