Na Međunarodnoj konferenciji o pozorištu između politike i političnosti i novim izazovima




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Profesor sa Fakulteta dramskih umjetnosti Univerziteta Crne Gore  mr Janko Ljumović učestvovao je na Međunarodnoj konferenciji “Pozorište između politike i političnosti: novi izazovi” koja je u organizaciji Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu održana od 23. do 25 marta.

Na konferenciji je prezentovan rad rad pod nazivom: Pozorište između tradicije i tranzicije: Tranzicija kao dugoročni okvir za repertoarske politike u savremenom crnogorskom pozorištu.

Osnovne teme konferencije raspoređene su u nekoliko cjelina među kojima su: Značenje političnosti pozorišta danas, Novi pozorišni produkcioni oblici i strategijeJavne poltike i savremene teatarske formePolitičnost pozorišta i društveni procesiPozorište i zajednica

Učesnici konferencije, njih više od 80 su neki od najprominentnijih svjetskih, evropskih, regionalnih i domaćih teatrologa i istraživača u oblasti studija pozorišta i izvođačkih umjetnosti.

Konferenciju je otvorio rektor Univerziteta umetnosti u Beogradu Zoran Erić, a plenardno predavanje je održao profesor Roehempton Univerziteta u Londonu i autor knjige “Pozorište i politika” dr Džo Keleher (Joe Kelleher).

Program (link) : http://conf.menadzmentiprodukcijafdu.com/wp-content/uploads/2018/03/Theatre-between-politics-and-policies_NEW-CHALLENGES-2.pdf



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.