Profesori Bjelica i Popović na godišnjoj konferenciji HEPA Europe




Profesori Bjelica i Popović na godišnjoj konferenciji HEPA Europe

Na 8. godišnjoj konferenciji „HEPA Europe“, koja se ove godine održava u Zagrebu u organizaciji Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, učestvuju prof. dr Duško Bjelica i doc. dr Stevo Popović sa Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore, čija su se izlaganja našla u zvaničnom programu konferencije.

ImagePrva prezentacija je posvećena antropometrijskim mjerenjima crnogorskih sportista i njihovom indeksu tjelesne mase, dok je druga prezentacija o inkluziji starih ljudi u društvo putem sistematskog tjelesnog vježbanja.

U okviru Konferencije biće održan i 13. godišnji sastanak „HEPA Europe“, na kojem će biti izabrani članovi Upravnog odbora ove renomirane organizacije, koja funkcioniše u okviru Svjetske zdravstvene organizacije.

Za članove Upravnog odbora predloženo je preko 20 kandidata, a među njima je i doc. dr Stevo Popović, dekan Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore. Konačni rezultati glasanja biće objavljeni u petak, 17. novembra.

Učesnici konferencije „HEPA Europe“, kojih je ove godine više od 300, upoznati su sa sadržajima godišnje međunarodne naučne konferencija Crnogorske sportske akademije „Transformacioni procesi u sportu – sportska dostignuća“, koja će biti organizovana u Budvi od 12. do 15. aprila naredne godine.

 

http://www.pinkm.me/vijesti/ucg-profesori-bjelica-i-popovic-na-godisnjoj-konferenciji-hepa-europe/

http://portalanalitika.me/clanak/286334/bjelica-i-popovic-na-godisnjoj-konferenciji-hepa-europe

http://volimpodgoricu.me/2017/11/15/profesori-bjelica-i-popovic-na-godisnjoj-konferenciji-hepa-europe/

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.