30.11.2017

Sve spremno za početak međunarodne sportske konferencije


Međunarodana naučna konferencija „Transformacioni procesi u sportu – sportska dostignuća“ okupiće od 12. do 15. aprila 2018. godine u Budvi naučnike, istraživače, nastavnike i studente iz svih krajeva svijeta. Jubilarnu 15. Konferenciju organizuje Crnogorska sportska akademija u saradnji sa Fakultetom za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore i Crnogorskim olimpijskim komitetom, a kako poručuju već je sve spremno za početak događaja.

I ove godine očekuje se oko 300 predstavnika sportskih i srodnih nauka. Najbolji radovi s Konferencije biće objavljeni u naučnim časopisima „Montenegrin Journal of Sports Science and Medicine (MJSSM)“ i „Sport Mont“, a kao poseban kvalitet Konferencije očekuje se učešće velikog broja master i studenata doktorskih studija.

U organizaciju Konferencije, prema riječima organizatora, uključene su i međunarodne partnerske institucije - Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Novom Sadu, Fakultet sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu, Fakultet sportskih nauka Univerziteta u Nici, Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Koimbri, Departman za kineziologiju Centra za nauku i istraživanja u Koperu, Fakultet za zdravstvene nauke Univerziteta u Primorskoj, Univerzitet sporta u Tirani, Azijska asocijacija za sportske nauke i Evropski koledž za sportske nauke.

Konferencija će, kao i prethodnu deceniju ipo, biti fokusirana na aktuelne teme iz svih oblasti sporta i sportske medicine - uključujući psihologiju i sportsku medicinu, društvene i humanističke nauke, biomehaniku i neuromuskularnu medicinu.  

Konferencija će imati osam plenarnih predavača - prof. dr Dejana Mandića (Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Novom Sadu), profesora Antónia Figueireda (Fakultet sportskih nauka i fizičkog vaspitanja Univerziteta Koimbra), profesora Mehmeta Uygura (Univerzitet Rovan), dr Predraga Božića (Centar za motorička istraživanja i analitiku u sportu Zavoda za sport i medicinu sporta Srbije), profesora Rémi Radela (Univerzitet u Nici),  profesora  Juela Jarania (Univerziteta sporta iz Tirane), profesoricu Catalinu Casaru (Georgia Southwestern State University), profesora Nejc Šarabona (Fakultet zdravstvenih nauka iz Izole) i dr Boštjana Šimunića iz Slovenije.

Biće organizovane i dvije radionice „Lateralizacija u sportu: Kako mjeriti?“, koju će voditi dr Selčuk Akpinar sa Nevsehir Haci Bektas Veli Univerziteta iz Turske, i „Upravljanje projektima – metode i pristupi – od ideje do realizacije“ dr Dina Mujkića sa Odsjeka za Sportski menadžment Univerziteta u Sarajevu.

volimpodgoricu.me 


Facebook Viber Twitter Google LinkedIn StumbleUpon Tumblr Pinterest Email Print
Vijesti   >>>

13.12.2017 Fakultet za sport i fizičko vaspitanje

Časopis SportMont u prestižnoj naučnoj bazi Scopus

DETALJNIJE

07.12.2017 Fakultet za sport i fizičko vaspitanje
Dodjela diploma svršenim studentima i proglašenje sportiste godine u izboru sportskih novinara. >>>

24.11.2017 Fakultet za sport i fizičko vaspitanje

Studenti sportskog novinarstva posjetili RTCG

DETALJNIJE

22.11.2017 Fakultet za sport i fizičko vaspitanje

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje i ove godine domaćin svečanosti USNCG

DETALJNIJE

15.11.2017 Fakultet za sport i fizičko vaspitanje

Profesori Bjelica i Popović na godišnjoj konferenciji HEPA Europe

DETALJNIJE

12.11.2017 Fakultet za sport i fizičko vaspitanje

Poznati plenarni predavači međunarodne sportske konferencije

DETALJNIJE

10.11.2017 Fakultet za sport i fizičko vaspitanje

Prof. dr Duško Bjelica - Bio-bibliografija

DETALJNIJE

09.11.2017 Fakultet za sport i fizičko vaspitanje

Kvalitet Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje prepoznat na međunarodnoj naučnoj sceni

DETALJNIJE

03.11.2017 Fakultet za sport i fizičko vaspitanje

Predstavnici UCG na Međunarodnoj konferenciji sportskih nauka u Tirani

DETALJNIJE

02.11.2017 Fakultet za sport i fizičko vaspitanje

Kapitalno djelo iz oblasti motoričkog učenja štampano na crnogorskom jeziku

DETALJNIJE