Studenti sportskog novinarstva posjetili TV kuće




Studenti sportskog novinarstva posjetili TV kuće

Studenti Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, sa odsjeka sportsko novinarstvo, posjetili su Radio Televiziju Crne Gore u okviru praktičnog predavanja iz predmeta TV novinarstvo i Menadžment u medijima. U redakciji Jutarnjeg programa urednica Ljiljana Savić predstavila im je proces pripreme priloga i realizacije kolažne TV emisije, te govorila o iskustvima iz dugogodišnje prakse. Budući novinari obišli su DESK TV, Sportsku redakciju, informativni i veliki studio Televizije Crne Gore.

Image

Studenti druge godine sportskog novinarstva upoznali su sportskog novinara Nebojšu Šofranca, koji im je govorio o specifičnostima TV novinarstva, kao i o atraktivnosti različitih sportova. Posebnu pažnju posvetio je italijanskoj fudbalskoj ligi, ali i političkoj sceni u Italiji. Predstavio im je nekadašnji i sadašnji način rada sportskih novinara u Javnom servisu i najavio predstojeće događaje na koje TVCG ima pravo prenosa, posebno obraćajući pažnju na Svjetsko prvenstvo u fudbalu, koje je od polovine juna do polovine jula 2018.

Image

Studenti su posjetili i TV Prva. Tokom jednoipočasovnog boravka, TV lica Milica Pavićević i Iris Polumenta su im detaljno objasnile proces pripreme, odabira i realizacije vijesti, informativne emisije i Jutarnjeg programa. Prenijele su im svoja iskustva i dočarale radnu atmosferu. Direktorica i glavna urednica Sonja Drobac studente sportskog novinarstva upoznala je sa prednostima i nedostacima novinarske profesije, akcentujući da je to ipak “stil života”.

Image

Image

Image

Studenti sportskog novinarstva posjetili su TV kuće sa urednikom u Televiziji Crne Gore, dr Miomirom Marošem koji na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje izvodi nastavu iz Televizijskog novinarstva i Menadžmenta u medijima.

Miomir Maroš, TVCG

 

http://rtcg.me/vijesti/drustvo/197734/studenti-sportskog-novinarstva-posjetili-tv-kuce.html



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.