Bjelica:  Najkvalitetniji skup iz sportskih nauka ikada u Crnoj Gori




Bjelica:  Najkvalitetniji skup iz sportskih nauka ikada u Crnoj Gori

Sada je definitivno da će oko 350 učesnika sa četiri kontinenta učestvovati na XV Međunarodnoj naučnoj konferenciji „Transformacioni procesi u sportu – sportska dostignuća“, od 12. do 15. aprila, u Hotelu Montenegro Beach Resort, u Budvi, saopštio nam je prof dr Duško Bjelica predsjedavajući Konferencije.

Na ovom najvažnijem regionalnom međunarodnom naučnom skupu, kada su sportske nauke u pitanju, predavači po pozivu su vodeći naučni istraživači i eksperti na polju sportskih nauka sa posebnim akcentom na neurokognitivna, neuromuskularna i kineziološka  istraživanja.

Bjelica je saopštio da su teme  iz antropologije, biomehanike, sportskog treniranja, motornog učenja, adaptivnog fizičkog vježbanja, biohemije, zdravlja i fitnesa, molekularne biologije,neuromuskularne fiziologije, nutricionizma, fiziologije, fizioterapije, fizioterapije, rehabilitacije, sportske medicine, traumatologije, olimpizma, informatičkih nauka, ekonomije, istorije, filozofije i etike, fizičkog vaspitanja i pedagogije, sociologije, sportskog menadžmenta, arhitekture i urbanizma, statistike u sportu i sportskog turizma. Na zadate te učesnici koji dolaze iz 23 države, iz Evrope, Azije, Sjeverne Amerike i Autralije, a  među njima je i oko 100 studenata magistarskih i doktorskih studija iz regiona na konferenciji će  predstaviti 112 naučnih radova na kojima je radilo 235 autora i koautora, a planirane su i dva vork šopa.

Konferenciju organizuje Crnogorska sportska akademija u saradnji sa Univerzitetom Crne Gore, odnosno Fakultetom za sport i fizičko vaspitanje i Ekonomskim fakultetom, Crnogorskim olimpijskim komitetom, Vladom Crne Gore  kao i međunarodnim partnerskim institucijama (Univerzitet u Novom Sadu iz Srbije, Univerzitet u Sarajevu iz Bosne i Hercegovine, Sofia Antipolis Univerzitet u Nici iz Francuske, Univerzitet u Koimbri iz Portugala, Univerzitet Sporta u Tirani iz Albanije, Univerzitet u Primorskoj iz Slovenije, Azijska asocijacija za vježbanje i sportske nauke iz Irana, i Evropski koledž za sportske nauke iz Njemačke).

 

http://portalanalitika.me/clanak/298743/bjelica-csa-ce-ugostiti-350-ucesnika-sa-cetiri-kontinenta

https://www.cdm.me/sport/ostali-sportovi/na-konferenciji-o-sportu-naucnici-sa-cetiri-kontinenta



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.