Košarkaši DIF-a odbranili titulu šampiona Studentske lige




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

U finalu Luštica bay Studentske lige Crne Gore u košarci trijumfovali su momci sa Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje iz Nikšića.

U reprizi prošlogodišnjeg finala pred oko 600 gledalaca u dvorani SKC Univerziteta Crne Gore nije bilo dileme. Od početka su igrači iz Nikšića nametnuli žestok tempo igre pa su već nakon prve četvrtine imali dvocifrenu prednost.

U nastavku meča Mašinski fakultet je smanjio, ali je „Dif“ serijom 8:2 na odmor otišao sa 14 poena prednosti.

U trećoj četvrtini krenuo je Mašinski dobro. Trojkom Vučinića pa poenima danas izuzetno raspoloženog Jovanovića smanjuje na prihvatljivih 10 razlike. Uzavrelu atmosveru na tribinama umirili su serijom 8:0 Šćepanović i Tomašević sa Fakulteta za sport, pa su momci iz Nikšića na kraju treće dionice imali čak 17 poena prednosti.

Četvrta četvrtina počela je polaganjem Jovanovića ali danas fenomenalni Ratković uzvraća na isti način, a kada je Đoković u narednom napadu pogodio trojku za 20 razlike činilo se da je u ovom finalu sve gotovo. Tračak nade Mašincima dao je trojkom uz faul i pogođenim dodatnim slobodnim bacanjem najraspoloženiji igrač Mašinskog fakulteta Jovanović, zatim Posuka košem smanjuje na 14 razlike ali je „Dif“ do kraja susreta dodao gas za konačnih 86:64 i time zasluženo osvojio najsjajnija odličja.

Na kraju ovacije za simultanku Ratkovića koji je postigao fantastičnih 29 poena dok je na drugoj strani Jovanović bio najefikasniji sa 25 poena.

U meču za treće mjesto igrači Elektrotehničkog fakulteta savladali su Ekonomski fakultet rezultatom 54:45.

 

http://reprezentacija.me/kosarkasi-dif-a-odbranili-titulu-sampiona-studentske-lige/

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.