Saradnja sa Sveučilištem u Splitu u okviru CEEPUS projekta




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Saradnik na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje i urednik časopisa JASPE - Journal of Anthropology of Sport and Physical Education, dr Bojan Mašanović održao je više predavanja studentima četvrte godine studija na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Splitu, u okviru CEEPUS projekta.   

On je, iz oblasti Teorije sportskog treninga, govorio na teme: "Bioenergetika sportskog treninga", "Stres i adaptacija u sportskom treningu" i "Superkompenzacija i oporavak".

Dr Mašanović je  prisustvovao i izlaganjima seminarskih radova studenata u okviru nastave kod doc. dr Mirjana Milić, koristeći priliku da se upozna sa organizacijom nastave i razmijeni mišljenja sa koleginicom i studentima o interesantnim temama kao što su: "Konjički sport", "Neobični sportovi" i "Razlike i sličnosti između pojedinačnih i ekipnih sportova".

Dr Mašanović i student doktorskih studija Mr Fitim Arifiji boravili su na Kineziološkom fakultetu u vrijeme priprema Univerzitetske fudbalske ekipe Sveučilišta u Splitu za učešće na Evropskim univerzitetskim igrama, u Coimbri od 20. do 29. jula 2018.

Sa kolegama prof. dr Markom Hercegom i dr Antom Rađom, obišli su stadion "Poljud", sa bogatom istorijom nogometnog kluba "Hajduk". Prisustvovali su i pripremnoj utakmici na pomoćnim terenima stadiona i upoznali se sa programom na predstojećem turniru u Portugalu.

Kolege iz Splita, dr Mašanović je upoznao sa svojim radom na uređivanju časopisa, razmijenio informacije o uslovima za rad i budućim planovima, a takođe je dogovorio obilazak Dijagnostičkog centra za naredne dane svog boravka.

U okviru CEEPUS razmjene na Kineziološkom fakultetu u Splitu boravili su i boraviće još profesora i studenata sa Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje iz Nikšića.

To je Srednjeevropski program akademske razmjene čiji je potpisnik i Crna Gora, sa još 15 zemalja regiona i Evrope.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.