Promocija knjige Bio-bibliografija prof. dr Duška Bjelice




Promocija knjige Bio-bibliografija prof. dr Duška Bjelice

Promocija knjige Prof. dr Duško Bjelica Bio-bibliografija će se održati u Podgorici u ponedjeljak, 22. oktobra 2018. godine, sa početkom u 18h, u Studentskom sportsko-kulturnom centru Univerziteta Crne Gore.

O knjizi će govoriti: prof. dr Zoran Milošević, prof. dr Marin Ćorluka, prof. dr Georgi Georgijev, prof. dr Stevo Popović i u ime autora Petar Krivokapić. Autori knjige su Nada Drašković i Petar Krivokapić.

Autori biobibliografije, Petar Krivokapić i Nada Drašković, na oko 500 strana, kroz tri cjeline, donose pregled naučnoistraživačkog i stručnog rada profesora Bjelice, kao i literaturu i elektronske izvore koji govore o njemu.

Bjelica je kao zaljubljenik u sport, aktivni sportista i učenik Srednje fiskulturne škole u Podgorici, sa 17 godina, postao saradnik najtiražnijeg jugoslovenskog dnevnog sportskog lista „Sport“ iz Beograda. Od tada, u prethodnih 36 godina rada, objavio je 61 autorsku i koautorsku publikaciju i veliki broj naučnih i stručnih priloga u zbornicima radova i periodici, koji su objavljivani u Crnoj Gori, regionu i šire.

 

Knjiga je predstavljena i na prvom Međunarodnom simpozijumu „Kineziterapija u sportu, edukaciji i rehabilitaciji“, sredinom aprila, u Mostaru, na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. 

 

http://www.ucg.ac.me/objava/blog/1259/objava/10914-prof-dr-dusko-bjelica-bio-bibliografija

https://antenam.net/kultura/38854-objavljena-bio-bibliografija-dr-duska-bjelice

https://www.cdm.me/kultura/bio-bibliografija-bjelice-na-pet-stotina-stranica/

http://www.portalanalitika.me/clanak/269297/objavljena-biobibliografija-prof-dr-duska-bjelice

http://rtcg.me/vijesti/drustvo/166141/objavljena-biobibliografija-duska-bjelice.html

 

Preuzmite knjigu:
https://www.researchgate.net/publication/321267566_Bio-Biliografija_prof_dr_Dusko_Bjelica

 

https://www.cdm.me

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.