Dan otvorenih vrata




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Danas je na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje realizovana manifestacija “Dani otvorenih vrata” sa ciljem da se budući studenti upoznaju sa uslovima upisa i studiranja na ovom fakultetu. Zainteresovanima je  prikazan kratak film o razvoju fakulteta, podijeljen propagandni materijal, bliže pojašnjen nov način studiranja, sa mogućnošću izbora modula u odnosu na interesovanje studenata.

Na  Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje, Univerziteta  Crne Gore , ove godine će startovati dva nova studijska programa, i to Fizička kultura i zdravi stilovi života i Sportski treneri  i sportski  novinari.

Nakon završene dvije godine studija studenti će imati priliku da se opredijele za jedan od ponuđenih modula, u zavisnosti od studijskih programa. Studenti fizičke kulture i zdravih stilova života moći će da se usmjere na module – Fizička kultura, ili Zdravi stilovi života, dok će studenti studijskog programa Sportski treneri i novinari moći da odaberu modul – Sportski trener ili Sportski trener, a sve u trajanju od jedne (završne godine).

Na oba studijska  programa -  Fizička kultura i zdravi stilovi života, i na studijskom programa sportski treneri i sportski  novinari  ove godine biće upisano  120 studenata - po 60 studenata na oba studijska programa.

Bitna novina na Univerzitetu Crne Gore od naredne studijske godine je to da će svi novoupisani studenti biti oslobođeni plaćanja školarine tj. biće budžetski studenti.

Takođe, po novom modelu studiranja, predviđeno je da 25% nastavnog procesa bude realizovano u praksi, u odgovarajućim državnim ili privatnim institucijama i organizacijama.

 

http://www.vijesti.me/vijesti/fakultet-za-sport-upoznao-srednjoskolce-sa-smjerovima-i-nacinom-studiranja-943123

http://portalanalitika.me/clanak/272464/dan-otvorenih-vrata-na-fakultetu-za-sport-i-fizicko-vaspitanje

http://antenam.net/index.php/drustvo/40878-dan-otvorenih-vrata-na-fakultetu-za-sport



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.