Stranica 6




Ceremonija u Nikšiću na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje

Svečano proglašenje sportiste Crne Gore, 27.12.2014. godine u 12 časova


USNCG: Nikola Gušić sportista godine ("Portal Analitika", 25. decembar 2014.g.)

12.12.2014. 00:37

Prof. dr Dušku Bjelici najveće priznanje Fakulteta sporta u Novom Sadu





Dušku Bjelici uručena zlatna plaketa Fakulteta u Novom Sadu ("CdM", 9. decembar 2014.g.)


Dušku Bjelici najveće priznanje Fakulteta sporta u Novom Sadu ("Vijesti", 6. decembar 2014.g.)


Duško Bjelica dobitnik najvećeg priznanja Fakulteta sporta u Novom Sadu ("CdM", 6. decembar 2014.g.)


Duško Bjelica dobitnik najvećeg priznanja Fakulteta sporta u Novom Sadu ("Portal Analitika", 6. decembar 2014.g.)

06.12.2014. 20:43

Za razliku od vas mi smo stvarali Filozofski fakultet

Dekan Fakulteta za sport i fizičko vapitanje poručio prof. dr Šerbu Rastoderu

Prof. dr Dobrislav Vujović podsjeća da je prelaskom sa Cetinja, odsjek za Fizičku kulturu konstituisao fakultet u Nikšiću koji se danаs zove Filozofski fakultet, a ostali nastajali kasnije

Malo je uvredljivo, nisko i neakademski slušati pojedine profesore danas kako sa raznih partijskih okupljanja, okruglih stolova, televizijskih emisija u kontinuitetu i ničim izazvani, poput prof. dr Šerba Rastodera i profesorica Tanje Bečanović i Rajke Glušice omalovažavaju našu struku – fizičku kulturu i pojedince koji su godinama gradili imidž Filozofskog fakulteta. To je poslednji ponovo uradio veoma maliciozno prof. Rastoder ismijavajući taj studijski program gostujući na TV Vijesti govoreći da su bili bezlični, nezapaženi i onako možda po malo sa ćoška simpatični aludirajući da lopta nije nauka, ističe novoizabrani dekan Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje iz Nikšića, prof. dr Dobrislav Vujović.

Profesor Vujović potsjeća: Pokojni profesor Dušan Dika Nikolić sa našeg odsjeka bio je prvi direktor današnjeg Filozofskog fakulteta. Takođe počivši prof. dr Vojin Nikolić je bio dugogodišnji prodekan Filozofskog ili kako se tada zvao nastavničkog fakulteta i predsjednik Izvršnog odbora UCG. Takođe prodekani na Filozofskom fakultetu bili su naši profesori i pokojni prof. dr Radomir Sićo Nikolić, kao i doktori fizičke kulture prof. dr Mihajlo Mijanović, prof. dr Radojica Marušić, prof. dr Veselin Jovović. Radi se o čestitim ljudima, uglednim profesorima i ljudima kojima se ponosimo jer su udarili temelje našem fakultetu koji je kao četvorogodišnji studijski program imao mnogo uspješnih generacija.

On dalje nastavlja: Kao odlčni studijski programi imali smo vidljive i mjerljive rezultate koje su pored pomenutih ostvarili i penzionisani profesori: prof. drMališa Radović, prof. dr Drago Milošević, prof. dr Džambulat Idrizović, prof. dr Grujo Radunović, prof. dr Miloš Dragaš, mr Božidar Bato Čurović.....pokojni prof. dr Tomo Rakočević , i još mnogo drugih. To je bio signal državnim organima da osnuju Fakultet za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću transformacijom tri studijska programa na čijem čelu je od osnivanja bio prof. dr Duško Bjelica kojega je Senat UCG na predlog našeg Vijeća izabrao za člana UO UCG, a taj organ u ime akademskog osoblja, aklamacijom, za predsjednika.

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje iz Nikšića osnovan je 5.juna 2008.godine kao zasebna jedinica Univerziteta Crne Gore nakon što su se iz Filozofskog fakulteta izdvojila tri studijska programa – fizička kultura, sportski treneri i sportsko novinarstvo, kaže dekan prof. dr Dobrislav Vujović. Mi smo još studijske 1947/8 nakon oslobođenja bili dvopredmetna katedra na Cetinju za biologiju i fizičko vaspitanje, a kasnije smo se preselili u Nikšić i bili jedani od konstituenata današnjeg Filozofskog fakulteta, nastavlja Vujović.

Toliko o nama i našem značaju u stvaranju Filozofskog fakulteta kojeg i danas smatramo kao našu drugu kuću cijeneći svakog člana tog kolektiva pa i profesora Rastodera sa željom da pokušamo da ga oslobodimo sujete i predrasuda i da mu kažemo da je fizička kultura ipak jedna široka naučna disciplina,zaključuje dekan Vujović.

Nikšić, 05.12.2014.


Vujović poručuje Rastoderu: Za razliku od Vas mi smo stvarali Filozofski fakultet ("CdM", 5. decembar 2014.g.)


Vujović: Nisko i uvrjedljivo omalovažavanje naše struke ("Vijesti", 5. decembar 2014.g.)


Vujović poručuje Rastoderu: Za razliku od Vas mi smo stvarali Filozofski fakultet ("Pobjeda", 5. decembar 2014.g.)

06.12.2014. 19:53

Prof. dr Dobrislav Vujović dekan Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore

02.12.2014. 01:52

Referisano u bazi Thomson Reuters-a

Radovi profesora Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje iz Nikšića

29.10.2014. 03:48



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.