Stranica 34




IV sajam T-mobile Open Days

Ministarstvo prosvjete i nauke i „CERVO“, po četvrti put zaredom, organizuju „T-mobile Open Days –Sajam visokog obrazovanja i stipendija“.

Četvrti sajam „T-Mobile Open Days“ biće organizovan:

  • U Podgorici, u ponedjeljak, 19. aprila u sportskoj hali Gimnazije „Slobodan Škerović”, 11:00-17:00h,
  • U Baru, u srijedu, 21. aprila u Sportskoj dvorani „Topolica”, 11:00-17:00h,
  • U Bijelom Polju, u petak, 23. aprila, u Sportskom centru „Nikoljac” sa početkom u 11h.

Na Sajmu „T-Mobile Open Days 2010” predstaviće se preko 40 izlagača u okviru tri segmenta: „Visoko obrazovanje”, „Stipendije” i „Sezonsko zapošljavanje”.

Ovogodišnji Sajam ima nekoliko novina, od kojih izdvajamo koncert crnogorskog muzičara Vanje Radovanovića, koji će u sva tri grada održavanja Sajma početi u 14h.

Pozivamo Vas da dođete da se informišete o programima fakulteteta u Crnoj Gori, kao i fakulteta iz regiona. Pored toga predstaviće se međunarodne institucije i organizacije koje nude stipendije za studente, kao i usluge sezonskog zapošljavanja.

Dođi, vidi, pitaj! Informiši se na pravi način, jer TI STUDIRAŠ, TI BIRAŠ!

14.04.2010. 23:29

VI Kongres Crnogorske sportske akademije, VII Međunarodna naučna konferencija od 01-04 aprila 2010

Poštovani prijatelji,
Sa posebnim zadovoljstvom Vas pozivamo da uzmete učešće na predstojećem Internacionalnom kongresu Crnogorske sportske akademije i Šestoj međunarodnoj naučnoj konferenciji Crnogorske sportske akademije jer smo svjesni da međunarodna praksa sve više traži interdisciplinarna znanja. Ta znanja će se sakupiti na ovim naučnim skupovima što nam garantuju već najavljeni autori iz mnogih zemalja. To je put kako da širimo a ne da skupljamo znanja. To je naša misija i budućnost. Garancija za konačan uspjeh predstojećih naučnih okupljanja je i naš dignitet koji smo gradili godinama pod motom: raditi, završiti, objaviti. Takođe, ste svjedoci da Crnogorska sportska akademija prepoznaje savremene procese i da ih želi kroz naučne i stručne radove koje ćete prezentovati stavi na uvid javnosti. Ne samo sportskoj već i šire stručnoj bez koje bi naš put bio veoma kratak.

Crna Gora je uvijek pokazivala posebnu pažnju i razumijevanje kada je u pitanju naša struka i sport kao njeno područje djelovanja, kao prema veoma bitnoj oblasti promocije vlastitih potencijala i vrijednosti i ukupne međunarodne afirmacije same države. Crnogorska sportska akademija afirmisala je državu i njene sportske potencijale i kroz naučni opus kada je fizička kultura u pitanju. Na dosadašnjim skupovima učešće su uzeli vodeći naučnici iz regiona i šire, a u našem prepoznatljivom i uglednom časopisu za sport, fizičko vaspitanje i zdravlje ’’Sport Mont’’ sa međunarodnom distribucijom i redakcijom objavljeno je preko 600 stručnih i naučnih radova od strane skoro isto toliko autora i koautora na preko 5000 stranica štampanog teksta koji zauzimaju mjesto u svim važnijim bibliotekama.

Vjerujemo da će predstojeći naučni skup nadići sve dosadašnje po pitanju i kvaliteta i kvantiteta, naravno i zbog Vašeg učešća na njemu.

Dobrodošli u Crnu Goru!

Predsjednik Crnogorske sportske akademije,
doc. dr Duško Bjelica

Preuzmite uputstvo za pripremu i podnošenje radova sa dolje navedenih linkova:

23.12.2009. 13:23

U januaru praktična nastava iz skijanja na Jahorini

U organizaciji Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje iz Nikšića, od 20. do 30. januara 2010 godine, za studente II i III godine osnovnih akademskh studija, organizovaće se praktična nastava iz Osnova skijanja za drugu i Tehnike i metodike skijanja za treću godinu, u hotelu Košuta na Jahorini.

Za studente II godine nastavu će izvoditi doc. dr Rašid Hadžić i dr Dragan Krivokapić, a za studente III godine nastavu će izvoditi prof. dr Tomislav Rakočević, mr Boris Nikolić i dr Jovica Petković.

O organizaciji puta i smještaja brinuće se agencija MyTravel iz Nikšića.

U nastavku ovoga teksta pogledajte spisak studenata.

Procitajte ostatak 23.12.2009. 11:47

Svečano uručene diplome svršenim studentima

Svecano urucenje diploma

U ponedjeljak 21.12. u 13h svečano su uručene diplome svršenim studentima Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje.

Dekan fakulteta je tom prilikom istakao: 'Smatramo da program rada jednog ovakovog fakulteta kao što je naš u potpunosti odslikava šta on predstavlja za našu državu i kakav profil kadra treba da iznjedri i za izazove koji ga u daljem radu očekuju potpuno osposobi ove mlade ljude, iako smo svjesni da čovjek uvijek i dok je živ mora da uči i ima što da nauči.'

'Siguran sam da su po tom i drugim pitanjima na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore svi stručnjaci koje danas ovdje promovišemo ugradili čvrste temelje za buduće cjeloživotno  obrazovanje i rad za koji smo ih osposobili. Posebno mi je drago da je jedan zapažen broj ovih kolega sada na početku ili pri kraju postdiplomskoih magistarskih studija na našem fakultetu koji je zašto ne reći već prepoznat kao institucija koja putuje uzlaznom linijom i van granica naše države kod mnogih istih ili srodnih fakulteta sa kojima intenzivno sarađujemo i sa kojima lakše krčimo put do novih znanja i podižemo na još veći nivo standarde u svojoj kući.'

Studenti kojima su uručene diplome na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje a koji su završili studije po starom programu i stekli diplomu profesora fizičke kulture su: Ivana Vukićević, Miluša Ćorić , Mirsad Ademović, Radoje Vulanović , Radivoje Smolović , Velibor Mrvaljević , Jovica Ičević , Ivan Daković , Božo Durutović , Petar Abramović , Iva Samardžić ,Zoran Popivoda , Davor Kamidžorac, Danka Bezmarević ,Milić Pantović , Boris Marušić, Radovan Mušikić.

Diplomu specijalističkih postdiplomskih studija - Fizička kultura dobili su: Miloš Savović, Đorđe Mirković, Nikola Šarović, Marko Pešić , Marko Blagojević , Aleksandar Vlahović , Ivica Šćepanović ,Slavko Karadaglić, Milan V. Miranović , Ivana Koprivica , Ivana Burzan, Miraš Cerović , Ivan Vujačić, Aleksandar Dubljević , Milan Korać.

Diplomu osnovnih akademskih studija - Bečelor fizičke kulture dobili su: Mirko Glendža, Boris Perović, Luka Ilić, Nikola Šarović, Joko Stojanović , Milan Korać , Marko Pešić , Bojan Đurović , Martina Lukšić , Ivan Vujačić , Marko Blagojević , Vladimir Marojević.

Na osnovnim primijenjenim studijama – Sportski trener diplomirali su: Predrag Stevović , Zoran Deletić, Goran Samardžić , Ivan Đuričković, Sandra Kolaković , Jovan Barjaktarović.

Na osnovnim primijenjenim studijama - Sportsko novinarstvo  diplomirali su : Tatjana Drašković , Milivoje Kovačević , Suzana Novaković, Marko Danilović, Jovana Sjekloća , Rajko Perović , Milivoje Đurišić , Ivan Radović.

23.12.2009. 11:18

Bjelica predložen za Savjet za visoko obrazovanje

Senat Univerziteta Crne Gore na današnjoj sjednici tajnim glasanjem je izabrao prof. dr Duška Bjelicu dekana Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje iz Nikšića za člana Savjeta za visoko obrazovanje Vlade Crne Gore.

Od pet kandidata za drugi krug su se plasirali Dr Bjelica i prof. dr Božo Mihajlović sa Ekonomskog fakulteta iz Podgorice. Ipak, Bjelica je u drugom krugu dobio natpolovičnu većinu od 20 članova Senata i na taj način izabran za četvrtog člana Univerziteta Crne Gore u Savjetu za visoko obrazovanje ispred Dr Mihajlovića za kojeg su glasali 16 članova Senata UCG.

Na prethodnoj sjednici su izabrani prof dr Zdravko Uskoković,prof. dr Nataša Đurović i prof dr Zoran Rašović,koji će uz prof. dr Duška Bjelicu predstavljati Univerzitet Crne Gore u Savjetu za Visoko obrazovanje Crne Gore.

26.11.2009. 09:49



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.