30.06.2017

Zlatna plaketa uručena Ani Milačić    

 
 

 

Rukometašici ekipe “AEK” iz Atine - Ani Milačić uručena je danas Zlatna plaketa za izuzetne sportske rezultate na međunarodnom planu i promociju crnogorskog sporta i vrijednosti, koju dodjeljuje ugledni Crnogorski naučni časopis „Montenegrin Journal of Sports Science and Medicine“. Nagradu je uručio urednik ovog časopisa prof. dr Duško Bjelica.

„Prije svega bih rekla da sam ponosna što sam student Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje. Velika mi je čast zbog nagrade koja će mi se uručiti“, kazala je Milačić na početku svečanog uručenja.

 Ona je sa grčkim klubom AEK, osvojila titulu prvaka Grčke i Kupa Grčke, što je i bio razlog dodjele nagrade.

 „Pobjednički tim se ne mijenja i ja se nadam da ću sa istom ekipom i u istom ritmu nastaviti i u naredne dvije godine, na koliko sam i potpisala novi ugovor sa AEK-om“, dodala je ona i zahvalila se na nagradi.

 „Nije slučajno što je ova nagrada uručena na Univerzitetskom sportskom kulturnom centru, iz više razloga, objasnio je prof. dr Bjelica. „Prvi što je Centar jedan veliki brend, ne samo Univerziteta Crne Gore već i države,  drugi što je časopis lider u regionu i što je povod današnjeg okupljanja uspjeh mlade sportistkinje, studenta Fakulteta za sport“, kazao je on.

 Bjelica je dodao da je Milačić diplomirani ekonomista, a da kroz studije na Fakultetu u Nikšiću želi da dođe do određenog znanja koje će moći da valorizuje u praksi, nakon uspješne karijere, komentarišući da nije nimalo jednostavno pored sportske karijere završavati studije.

 Dekan Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje i jedan od urednika časopisa Stevo Popović  je  kazao da je Fakultet posebno ponosan na činjenicu što je rukometašica Milačić  apsolvent na Studijskom programu za sportske trenere za rukomet.

 Popović je predstavio i časopis  „Montenegrin Journal of Sports Science and Medicine“ koji od svog osnivanja, 2012. godine izlazi dva puta godišnje,  i jedini je crnogorski naučni časopis koji je indeksiran u dvije naprestižnije baze podataka Web of Science i Scopus, pa je samim tim postao brend u domenu sportske nauke sa liderskom pozicijom.

 „Prvi dobitnici nagrade ovog časopisa, pored Milačić, su bili i  crnogorski reprezentativac i košarkaš ekipe "Valensija" iz Španije - Bojan Dubljević i  karatista ekipe “Omladinac” iz Podgorice - Mario Hodžić.

Dobri rezultati i zasluženost nagrada, uz značajna imena našeg sporta, ukazuju, kako je zaključio profesor Bjelica, i na nivo same nagrade.

„S obzirom na to da je ovaj časopis međunarodno priznat i visoko rangiran, stižu nam brojni predlozi iz nekoliko država iz okruženja, gdje nam naše kolege predlažu određene sportiste koji danas igraju u NBA ligi i u Ligi šampiona. Najbolji od njih  će biti naši budući laureati jer mi ne želimo da se zaustavimo na Crnoj Gori", najavio je Bjelica.

 

 

 

 


Facebook Viber Twitter Google LinkedIn StumbleUpon Tumblr Pinterest Email Print
Vijesti   >>>

15.11.2017 Fakultet za sport i fizičko vaspitanje

Profesori Bjelica i Popović na godišnjoj konferenciji HEPA Europe

DETALJNIJE

12.11.2017 Fakultet za sport i fizičko vaspitanje

Poznati plenarni predavači međunarodne sportske konferencije

DETALJNIJE

10.11.2017 Fakultet za sport i fizičko vaspitanje

Prof. dr Duško Bjelica - Bio-bibliografija

DETALJNIJE

09.11.2017 Fakultet za sport i fizičko vaspitanje

Kvalitet Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje prepoznat na međunarodnoj naučnoj sceni

DETALJNIJE

03.11.2017 Fakultet za sport i fizičko vaspitanje

Predstavnici UCG na Međunarodnoj konferenciji sportskih nauka u Tirani

DETALJNIJE

02.11.2017 Fakultet za sport i fizičko vaspitanje

Kapitalno djelo iz oblasti motoričkog učenja štampano na crnogorskom jeziku

DETALJNIJE

31.10.2017 Fakultet za sport i fizičko vaspitanje

Objavljen prvi broj međunarodnog naučnog časopisa Journal of Anthropology of Sport and Physical Education

DETALJNIJE

30.10.2017 Fakultet za sport i fizičko vaspitanje

Objavljeno oktobarsko izdanje časopisa Sport Mont

DETALJNIJE

28.10.2017 Fakultet za sport i fizičko vaspitanje

Antropometrijsko mjerenje juniorske rukometne reprezentacije Crne Gore

DETALJNIJE

16.10.2017 Fakultet za sport i fizičko vaspitanje

Sugestije na Nacrt zakona o sportu dostavljene Ministarstvu sporta

DETALJNIJE