30.06.2017

Zlatna plaketa uručena Ani Milačić    

 
Slide1 background
Slide1 background
Slide1 background
Slide1 background
Slide1 background
Slide1 background
Slide1 background
Slide1 background
FB, TW, Linkedin, YouTube ...dodaj me
 

 

Rukometašici ekipe “AEK” iz Atine - Ani Milačić uručena je danas Zlatna plaketa za izuzetne sportske rezultate na međunarodnom planu i promociju crnogorskog sporta i vrijednosti, koju dodjeljuje ugledni Crnogorski naučni časopis „Montenegrin Journal of Sports Science and Medicine“. Nagradu je uručio urednik ovog časopisa prof. dr Duško Bjelica.

„Prije svega bih rekla da sam ponosna što sam student Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje. Velika mi je čast zbog nagrade koja će mi se uručiti“, kazala je Milačić na početku svečanog uručenja.

 Ona je sa grčkim klubom AEK, osvojila titulu prvaka Grčke i Kupa Grčke, što je i bio razlog dodjele nagrade.

 „Pobjednički tim se ne mijenja i ja se nadam da ću sa istom ekipom i u istom ritmu nastaviti i u naredne dvije godine, na koliko sam i potpisala novi ugovor sa AEK-om“, dodala je ona i zahvalila se na nagradi.

 „Nije slučajno što je ova nagrada uručena na Univerzitetskom sportskom kulturnom centru, iz više razloga, objasnio je prof. dr Bjelica. „Prvi što je Centar jedan veliki brend, ne samo Univerziteta Crne Gore već i države,  drugi što je časopis lider u regionu i što je povod današnjeg okupljanja uspjeh mlade sportistkinje, studenta Fakulteta za sport“, kazao je on.

 Bjelica je dodao da je Milačić diplomirani ekonomista, a da kroz studije na Fakultetu u Nikšiću želi da dođe do određenog znanja koje će moći da valorizuje u praksi, nakon uspješne karijere, komentarišući da nije nimalo jednostavno pored sportske karijere završavati studije.

 Dekan Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje i jedan od urednika časopisa Stevo Popović  je  kazao da je Fakultet posebno ponosan na činjenicu što je rukometašica Milačić  apsolvent na Studijskom programu za sportske trenere za rukomet.

 Popović je predstavio i časopis  „Montenegrin Journal of Sports Science and Medicine“ koji od svog osnivanja, 2012. godine izlazi dva puta godišnje,  i jedini je crnogorski naučni časopis koji je indeksiran u dvije naprestižnije baze podataka Web of Science i Scopus, pa je samim tim postao brend u domenu sportske nauke sa liderskom pozicijom.

 „Prvi dobitnici nagrade ovog časopisa, pored Milačić, su bili i  crnogorski reprezentativac i košarkaš ekipe "Valensija" iz Španije - Bojan Dubljević i  karatista ekipe “Omladinac” iz Podgorice - Mario Hodžić.

Dobri rezultati i zasluženost nagrada, uz značajna imena našeg sporta, ukazuju, kako je zaključio profesor Bjelica, i na nivo same nagrade.

„S obzirom na to da je ovaj časopis međunarodno priznat i visoko rangiran, stižu nam brojni predlozi iz nekoliko država iz okruženja, gdje nam naše kolege predlažu određene sportiste koji danas igraju u NBA ligi i u Ligi šampiona. Najbolji od njih  će biti naši budući laureati jer mi ne želimo da se zaustavimo na Crnoj Gori", najavio je Bjelica.

 

 

 

 


Facebook Viber Twitter Google LinkedIn StumbleUpon Tumblr Pinterest Email Print
Vijesti   >>>

21.06.2018 Fakultet za sport i fizičko vaspitanje

Antropometrijsko mjerenje seniorske košarkaške reprezentacije 

DETALJNIJE

18.06.2018 Fakultet za sport i fizičko vaspitanje

Antropometrijsko mjerenje juniorske košarkaške reprezentacije Crne Gore

DETALJNIJE

18.06.2018 Fakultet za sport i fizičko vaspitanje

Nova imena iz svijeta nauke na CSA konferenciji

DETALJNIJE

17.06.2018 Fakultet za sport i fizičko vaspitanje

Besplatan upis za 120 brucoša

DETALJNIJE

14.06.2018 Fakultet za sport i fizičko vaspitanje

Izašao junski  broj naučnog časopisa Sport Mont

DETALJNIJE

05.06.2018 Fakultet za sport i fizičko vaspitanje

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje proslavio jubilej: Decenija rasta na međunarodnom nivou

DETALJNIJE

04.06.2018 Fakultet za sport i fizičko vaspitanje

Saradnja sa Sveučilištem u Splitu u okviru CEEPUS projekta

DETALJNIJE

04.06.2018 Fakultet za sport i fizičko vaspitanje

Jubilarna proslava decenije rada Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje

DETALJNIJE

01.06.2018 Fakultet za sport i fizičko vaspitanje

Monografija Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje: Naših prvih 10 godina

DETALJNIJE

31.05.2018 Fakultet za sport i fizičko vaspitanje

CSA konferencija: Istraživanje naučnika o gojaznosti povećalo broj časova fizičkog

DETALJNIJE