Obavljeno mjerenje ženske kadetske reprezentacije




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore, u sklopu dijagnostičkog centra sa kojim raspolaže, nastavio je sa proširenjem baze rezultata vrhunskih sportista pa je obavljeno mjerenje ženske kadetske reprezentacije, koja se u sklopu priprema nalazi u Tivtu.

Kontrola treniranosti perspektivnih i vrhunskih sportista u cilju unapređenja kvalitetnog i vrhunskog sporta je jedna od najznačajnijih kontinuiranih aktivnosti. Sa Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje su saopštili da su ovakva mjerenja naročito značajna za mlade sportiste radi provjere usklađenosti i razvoja koštanog, mišićnog i masnog tkiva u fazama ubrzanog tjelesnog rasta i razvoja, kada, usljed nestručnog rada i zanemarivanja pojedinih faktora sazrijevanja, može doći do negativnih, štetnih i trajnih promjena lokomotornog aparata i metabolizma.

Navedena mjerenja realizovali su mr Marina Vukotić i mr Ivan Vasiljević, a stručni štab reprezentacije na čelu sa selektorom Smiljanom Milatović, dobio je uvid u procentualni sadržaj masti u strukturi tijela, procentualne vrijednosti mišićne mase, koštane mase i parametre metabolizma. Osim navedenih parametara, takođe su izmjerene i vrijednosti kožnih nabora na pojedinim segmentima tijela.

 

http://superkosarka.com/2017/07/22/obavljeno-mjerenje-zenske-kadetske-reprezentacije-cg/

http://www.dan.co.me/?nivo=3&rubrika=Sport&clanak=607867&najdatum=2017-07-22&datum=2017-07-23

http://kscg.me/index.php?option=com_content&view=article&id=5768:obavljeno-mjerenje-enske-kadetske-reprezentacije&catid=40:selekcije&Itemid=122

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.