Jedanaesta knjiga iz edicije Laureati crnogorskog sporta




Jedanaesta knjiga iz edicije Laureati crnogorskog sporta

Crnogorska sportska akademija i Zavičaj predstavili novi projekat

Jedanaesta knjiga iz popularne edicije ”Laureati Crnogorskog sporta” za 2016. godinu izašla je ovih dana u partnerskom izdanju Crnogorske sportske akademije i Zavičaja iz Danilovgrada. Crnogorska sportska literature bogatija je za još jedno značajno ostvarenje.

Autori ovog jedinstvenog almanaha crnogorskog sporta su prof. dr Duško Bjelica, profesor Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje iz Nikšića, Zdravko Gavrilović, sportski novinar i publicist I Todor Brajković sportski novinar dnevnog lista Dan. Autori u ovom jedinstvenom almanahu crnogorskog sporta prezentiraju najznačajnija sportska dešavanja u 2016. godini. Tu su priče o značajnim sportskim događajima i rezultatima naših takmičara i ekipa.

Olimpijska 2016. godina nije obilježena većim uspjesima crnogorskih sportista. Medalje sa velikih takmičenja nijesu izostale, pojedini takmičari i nacionalni timovi nagovijestili su bolje dane, a opšti utisak je da je moglo bolje...

Laureati nas podsjećaju na 2016. godinu, koja je, bila u znaku Dejana Zlatičanina. Ostaće upamćena po najblistavijem događaju crnogorskog sporta koji se dogodio 12. juna, u američkom gradiću Veroni kada je profesionalni bokser Dejan Zlatičanin postao svjetski prvak u najprestižnijoj federaciji – WBC.

Zabilježena su i sjajna ostvarenja mlade Kristine Rakočević, svjetske juniorske šampionke u bacanju diska koja je u Poljskoj hicem od 56,36 metara stigla do zlata, bronzana medalja karatistkinje Marine Raković osvojena na Svjetskom prvenstvu u Lincu… Godinu su obilježili vaterpolisti, izabranici Vladimira Gojkovića, koji su bili srebrni na Evropskom prvenstvu u Beogradu

Pored već tradicionalnih izbora najboljih sportista Crnogorskog olimpijskog komiteta i Udruženja sportskih novinara Crne Gore, ”Laureati crnogorskog sporta” podsjećaju na izbore najboljih u sportskim savezima, asocijacijama, ali i na izbori najboljih sportista koje organizuju lokalne opštine.

Ova zanimljiva sportska publikacija na 220 strana ilustrovana velikim brojem fotografija (288), na jedinstven način predstavlja hronologiju postignutih uspjeha crnogorskog sporta u 2016. godini. Ovdje na jednom mjestu, u Laureatima crnogorskog sporta sportisti, sportski radnici, novinari i uopšte publicistika i šira javnost imaju izuzetan podsjetnik. Laureati će ih obzirom na naš poslovični zaborav uvijek ilustrativno i precizno podsjećati na ostvarene rezultate nacionalnih selekcija, klubova i sportista u ovoj godini.

Autori su u ovoj interensantnoj sportskoj knjizi obradili i predstavili aktivnosti rekreativnog, školskog i univerzitetskog sporta. Njihovu pažnju su zavrijedili mladi stručnjaci u sportu, akademci koji sa odsjeka Fakulteta za sport u Nikšiću. Značajan prostor u knjizi posvetili su afirmaciji sporta i proglašenjima najboljih po opštinama. Priče sa najboljim sportistima, jubilejima i sportskim radnicima Laureate čine zaista posebnim. Uz sport idu mnogi prateći sadržaji, naravno i nauka, stoga Laureati i u ovoj knjizi prate aktivnosti ističući posebno tradicionalni kongres Crnogorske sportske akademije koji je 2016. godine održan u Budvi.

 

http://www.vijesti.me/vijesti/najznacajnija-sportska-desavanja-u-knjizi-bjelice-gavrilovica-i-brajkovica-953414

https://usncg.me/sportska-2016-ta-na-jednom-mjestu/

http://sportbar.me/text.php?kategorija=6&id=9556

http://pvportal.me/2017/09/sport%c2%adska-2016-na-jed%c2%adnom-mje%c2%adstu/

http://www.pinkm.me/sport/sportska-2016-na-jednom-mjestu-laureati-crnogorskog-sporta/

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.