Profesori i studenti na Međunarodnom simpozijumu u Sarajevu




Profesori i studenti na Međunarodnom simpozijumu u Sarajevu

Oko 40 profesora i studenata Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore učestvovaće na Desetom međunarodnom simpozijumu o novim tehnologijama u sportu (NTS) koji od 12. do 14. oktobra organizuje Fakultet sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu.

Njihovo učešće potvrda je dobre saradnje dva univerziteta, jer su prethodno nastavnici i studenti sarajevskog Fakulteta bili učesnici 14. Međunarodne naučne konferenecije „Transformacioni procesi u sportu – sportska dostignuća“, koja je proljetos u organizaciji Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore i Crnogorske sportske akademije, okupila naučnike, istraživače, magistrante i doktorante s četiri kontinenta i iz 23 države.

Na Simpozijumu će predsjedniku Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore i redovnom profesoru Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje prof. dr Dušku Bjelici biti uručeno posebno priznanje za internacionalizaciju i promociju NTS-a. Profesor Bjelica učestvovao je u radu svih dosadašnjih simpozijuma, a na 10. NTS-u će u ime Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu biti promoter knjige „Institucionalni okviri menadžmenta u sportu“, čiji je i recezent.

U okviru Simpozijuma Fakultet sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu u saradnji sa Olimpijskim komitetom Bosne i Hercegovine i drugim partnerima organizovaće konferenciju „Poduzetništvo i biznis u sportu“. Cilj konferencije je da podigne svijest o prednostima poduzetništva u sportu, poveća stepen inovacije i modernizacije u visokom obrazovanju, omogući najnovije informacije o poduzetništvu u Evropskoj Uniji i njegovoj primjeni u zemljama članicama i onima koje to još nijesu.

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.