Sporazum o saradnji između Ministarstva unutrašnjih poslova i Pravnog fakulteta Univerziteta Crne Gore




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić i dekan Pravnog fakulteta Univerziteta Crne Gore prof. dr Velimir Rakočević potpisali su danas Sporazum o saradnji između Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore i Pravnog fakulteta Univerziteta Crne Gore.
Dekan Pravnog fakulteta je saopštio da se, po prvi put u prostoru evropskog obrazovanja, potpisivanjem sporazuma konkretizuje saradnja sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, čiji službenici mogu biti mentori i nosioci praktične nastave, akcentujući Forenzički centar kao jednu od najreferentnijih ustanova u Evropi.
Ministar Nuhodžić je podsjetio da je učešće profesora Pravnog fakulteta od izuzetne važnosti u koncipiranju zakona i podzakonskih akata iz nadležnosti MUP-a, u pravcu daljeg razvoja i reforme policijske organizacije. S druge strane, MUP i Policija imaju veliko područje djelovanja u kojem se primjenjuju propisi krivičnog, upravnog i drugih grana prava, te kroz praktična znanja i iskustva svojih službenika mogu dati doprinos u edukaciji studenata.
Nuhodžić i Rakočević su konstatovali da će studenti nakon obavljanja stručne prakse u Ministarstvu unutrašnjih poslova i Upravi policije biti spremniji da odgovore na sve složenije bezbjednosne izazove. Upravo u tome i jeste značaj potpisanog Sporazuma, jer će budućim akademcima omogućiti sticanje specijalističkih znanja i vještina, zajednički je ocijenjeno.
Dekan Pravnog fakulteta i ministar unutrašnjih poslova su naglasili da je značaj potpisanog Sporazuma i u tome što će praksa biti prilika da studenti odluče da li svoj budući rad žele da nastave u Ministarstvu unutrašnjih poslova i na taj način daju doprinos unaprjeđenju vladavine prava u Crnoj Gori.
Nuhodžić i Rakočević su izrazili uvjerenje da će saradnja dvije institucije, kroz povezivanje teorije i prakse, u narednom periodu dati rezultate i biti od izuzetne važnosti kako za službenike MUP-a i Uprave policije tako i za studente.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.