Takmičenje - International Commercial Arbitration Moot u Beču




Takmičenje - International Commercial Arbitration Moot u Beču

Studenti Pravnog fakulteta Podgorica, Univerziteta Crna Gora učestvovali su od 6 do 13 aprila na 24. Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot u Beču takmičenju u oblasti arbitražnog prava i međunarodne prodaje roba. Na takmičenju je ove godine učestvovalo 338 univerziteta iz cijelog svijeta. Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot je svojevrsno svetsko prvenstvo pravnih fakulteta širom svijeta i održava se svake godine u Beču. Ovom takmičenju su prethodila pripremna takmičenja u Milanu, Minhenu i Beogradu na kojima su se naši studenti pripremali za takmičenje u Beču.
Na četiri hearinga naši su student nastavili kontinuitet pružanja vrhunskih rezultata i na sjajan način predstavili naš fakultet, univerzitet i državu. Nakon šest mjeseci mukotrpnog rada naš je tim ponovo dokazao svoj visok nivo znanja i spremnosti.
Naš tim su u Beču predstavljali treneri i arbitri na takmičenju Ognjen Ćipović i Nikola Marku kao i studenti: Marija Stojanović, Ivan Pejović, Vasilije Grgurević, Andrea Đelević i Stefan Mitrović. Na takmičenju su ukršteni argumenti sa Univerzitetom Manhajm (Njemačka), National Taras Schevcenko University Kyiv (Ukrajina), National University of Singapure (Singapur) i University Amazonas (Brazil).
Takmičenje je osvojio Univerzitet iz Otave (Kanada).



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.