Studenti Pravnog fakulteta osvojili treće mjesto u Rimu




Vis moot tim Pravnog fakulteta Univerziteta Crne Gore osvojio je treće mjesto na prestižnom takmičenju pod nazivom AIA-CAM Pre-moot koje se ove godine održavalo u Rimu. U konkurenciji 15 timova iz cijele Evrope naš tim je ostvario zavidan  uspjeh i na najbolji način predstavio Fakultet i Univerzitet. Takmičenje predstavlja pripremno takmičenje za Vis Moot u Beču i okuplja najbolje univerzitete iz cijele Evrope.

Naši govornici na takmičenju su bili studenti Stefan Mitrović, Jelena Milikić i Petar Vučinić koji su ostvarili odlične individualne i timske rezultate koji su doprinijeli ovom velikom uspjehu za tim i Pravni fakultet.

Na takmičenju je učestvovao veliki broj ekipa sa prestižnih evropskih univerziteta, među kojima su bili Bocconi Univerzitet Milano, Statale Univerzitet Milano, Univerzitet iz Graca, Univerzitet Roma Tre, Univerzitet Torino, Univerzitet Sciences Po Pariz, Beogradski Univerzitet, Univerzitet Mainz, Helsinki Univerzitet i mnogi drugi. Posebnu zahvalnost dugujemo organizatorima takmičenja na njihovom gostoprimstvu kao i univerzitetima protiv kojih smo nastupali, a to su: Univerzitet Pavia, Univerzitet Helsinki, Statale Univerzitet Milano, Univerzitet Lozana, i Unverzitet Biccoca Milano. Tim su u Rimu predvodili treneri Ognjen Ćipović, Vasilije Grgurević i Nikola Marku.

"Nadamo se da će naši govornici nastaviti sa uspješnim rezultatima na pripremnom takmičenju u Beogradu i finalnom takmičenju u Beču. Veliki zahvalnost dugujemo i sponzorima tima bez kojih odlasci na takmičenja ne bi bili mogući", saopštili su iz Vis moot tima.

Italijanska asocijacija za arbitražu (AIA) i Milanova arbitražna komora (CAM) zajedno podstiču obrazovanje u međunarodnoj arbitraži već dugi niz godina. Svrha AIA-CAM Pre-Moot je da pruži podršku timovima za uspjeh na međunarodnom takmičenju i podstakne proces učenja koji je svojstven dinamici Moot-a.

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.