22.02.2018

Studenti Pravnog fakulteta osvojili treće mjesto u Rimu

 
 

Vis moot tim Pravnog fakulteta Univerziteta Crne Gore osvojio je treće mjesto na prestižnom takmičenju pod nazivom AIA-CAM Pre-moot koje se ove godine održavalo u Rimu. U konkurenciji 15 timova iz cijele Evrope naš tim je ostvario zavidan  uspjeh i na najbolji način predstavio Fakultet i Univerzitet. Takmičenje predstavlja pripremno takmičenje za Vis Moot u Beču i okuplja najbolje univerzitete iz cijele Evrope.

Naši govornici na takmičenju su bili studenti Stefan Mitrović, Jelena Milikić i Petar Vučinić koji su ostvarili odlične individualne i timske rezultate koji su doprinijeli ovom velikom uspjehu za tim i Pravni fakultet.

Na takmičenju je učestvovao veliki broj ekipa sa prestižnih evropskih univerziteta, među kojima su bili Bocconi Univerzitet Milano, Statale Univerzitet Milano, Univerzitet iz Graca, Univerzitet Roma Tre, Univerzitet Torino, Univerzitet Sciences Po Pariz, Beogradski Univerzitet, Univerzitet Mainz, Helsinki Univerzitet i mnogi drugi. Posebnu zahvalnost dugujemo organizatorima takmičenja na njihovom gostoprimstvu kao i univerzitetima protiv kojih smo nastupali, a to su: Univerzitet Pavia, Univerzitet Helsinki, Statale Univerzitet Milano, Univerzitet Lozana, i Unverzitet Biccoca Milano. Tim su u Rimu predvodili treneri Ognjen Ćipović, Vasilije Grgurević i Nikola Marku.

"Nadamo se da će naši govornici nastaviti sa uspješnim rezultatima na pripremnom takmičenju u Beogradu i finalnom takmičenju u Beču. Veliki zahvalnost dugujemo i sponzorima tima bez kojih odlasci na takmičenja ne bi bili mogući", saopštili su iz Vis moot tima.

Italijanska asocijacija za arbitražu (AIA) i Milanova arbitražna komora (CAM) zajedno podstiču obrazovanje u međunarodnoj arbitraži već dugi niz godina. Svrha AIA-CAM Pre-Moot je da pruži podršku timovima za uspjeh na međunarodnom takmičenju i podstakne proces učenja koji je svojstven dinamici Moot-a.

 


Facebook Viber Twitter Google LinkedIn StumbleUpon Tumblr Pinterest Email Print
Vijesti   >>>

14.03.2018 Pravni fakultet

Apsolventsko veče studenata Pravnog fakulteta

DETALJNIJE

13.03.2018 Pravni fakultet
Poziv za dostavljanje prezentacije - Internacionalna studentska konferencija. >>>

13.03.2018 Pravni fakultet

Tim Pravnog fakulteta među pet najboljih u svijetu

DETALJNIJE

07.03.2018 Pravni fakultet

Profesorica Kostić-Mandić na konferenciji o međunarodnom privatnom pravu EU

DETALJNIJE

06.03.2018 Pravni fakultet

Doc. dr Ksenija Grubišić - Predavanja

DETALJNIJE

23.02.2018 Pravni fakultet

Kreirani mejl nalozi za sve studente prve godine osnovnih studija

DETALJNIJE

22.02.2018 Pravni fakultet

Sporazum o saradnji pravnih fakulteta u Podgorici i Novom Sadu

DETALJNIJE

19.02.2018 Pravni fakultet

Potpisan sporazum o saradnji sa UNHCR

DETALJNIJE

19.02.2018 Pravni fakultet

Održana komemoracija povodom smrti prof. dr Ljubomira Sekulića

DETALJNIJE

14.02.2018 Pravni fakultet

Potpredsjednik Vlade Crne Gore i ministar pravde Zoran Pažin održao predavanje na Pravnom fakultetu

DETALJNIJE