Memorandum o saradnji Vrhovnog državnog tužilaštva Crne Gore i Pravnog fakulteta Univerziteta Crne Gore




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
 


Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković i dekan Pravnog fakulteta Univerziteta Crne Gore prof. dr Velimir Rakočević potpisali su Memorandum o saradnji između Vrhovnog državnog tužilaštva Crne Gore i Pravnog fakulteta Univerziteta Crne Gore. Dokumentom koji je potpisan u prostorijama Tužilaštva, uz prisustvo prodekana za međunarodnu saradnju Pravnog fakulteta, doc. dr Bojane Lakićević - Đuranović, predviđeno je da studenti Pravnog fakulteta Univerziteta Crne Gore obavljaju stručnu praksu u Tužilaštvu i na taj način se usavršavaju i stiču praktične vještine.
Stanković i Rakočević saglasili su se da će studenti nakon prakse u Državnom tužilaštvu biti spremniji da odgovore profesionalnim izazovima nakon završetka studija. Upravo u tome i jeste značaj potpisanog Memoranduma, jer će budućim akademcima omogućiti sticanje praktičnih vještina, ocijenili su potpisnici Memoranduma.
Vrhovni državni tužilac napomenuo je da će se založiti da se studenti Pravnog fakulteta tokom svoje prakse u Državnom tužilaštvu upoznaju sa funkcionisanjem svake organizacione cjeline.
“Najjednostavnije rečeno studenti će imati priliku da vide kako se radi  od pisarnice do sudnice, jer samo na taj način mogu naučiti i shvatiti koliko je važan svaki segment rada i kako svi zaposleni daju svoj doprinos konačnom rezultatu” rekao je Stanković.
Dekan Pravnog fakulteta i Vrhovni državni tužilac istakli su da je značaj potpisanog Memoranduma i u tome što će praksa biti prilika da studenti donesu odluku da li svoj budući rad žele da nastave u Tužilaštvu i na taj način daju doprinos unaprjeđenju vladavine prava u Crnoj Gori. 
Tokom sastanka je dogovoreno da u narednom periodu studenti Pravnog fakulteta posjete Državno tužilaštvo kako bi kroz otvoren razgovor riješili eventualne dileme sa kojima se, kao budući pravnici, suočavaju.
Stanković i Rakočević uvjereni su da će buduća saradnja dvije institucije dati konkretne rezultate i biti veoma korisna za studente.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.