23.05.2018

Studenti ETF-a završili praksu u Telekomu


Studentima Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta Crne Gore uručeni su sertifikati o završenoj praksi u Crnogorskom Telekomu.

Tokom nedjelje prakse u Crnogorskom Telekomu, studenti su imali priliku da se bliže upoznaju sa načinom rada kompanije i aktuelnim tehnologijama. To je bila dobra prilika da se studenti upoznaju sa radnim procesima jednog telekomunikacionog operatora.Studenti su kroz ovu praksu bili u mogućnosti da bliže upoznaju telekomunikacionu industriju, ne samo u Crnoj Gori, već globalno.

Važnost povezivanja Crnogorskog Telekoma i Elektrotehničkog fakulteta jeste u tome što je to najbolja prilika da studenti razumiju što ih očekuje po završetku studija, a sa stanovišta Crnogorskog Telekoma, kao mogućeg poslodavca, interesantno je da upozna potencijalne kadrove.

Predstavnik Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta Crne Gore, Enis Kočan zahvalio se Telekomu na pozitivnoj praksi i višegodišnjoj saradnji, kojom se studentima završne godine Elektrotehničkog fakulteta daje mogućnost da prošire svoja znanja. Naglasio je da je to odlična prilika da studenti predstave i Elektrotehnički fakultet, kao vodeću obrazovnu i naučnoistraživačku instituciju u Crnoj Gori, koja daje najbolji kadar na tržištu rada iz oblasti telekomunikacija.

Direkorica Sektora tehnike u Crnogorskom Telekomu, Valentina Radulović, istakla je važnost upoznavanja studenata sa različitim telekomunikacionim i IT sistemima – u realnom vremenu, kao i što je to što mogu da očekuju u budućnosti. Osim što studenti imaju priliku da upoznaju način funkcionisanja Telekomove mreže, principe održavanja, kao i tehničkog upravljanja sistemima i procesima, sa druge strane, postoji i benefit za Crnogorski Telekom, u smislu prepoznavanja i odabira budućih kadrova.

Povodom dalje promocije STEM znanja i vještina, direktor ljudskih resursa u Crnogorskom Telekomu, Miroslav Janičić istakao je važnost upoznavanja budućih studenata sa mogućnostima koje im ova znanja donose. Budući da se približava upis, pozvao je nove generacije da odaberu fakultete iz oblasti: nauke, tehnologije, inženjerstva i matematike.

 


Facebook Viber Twitter Google LinkedIn StumbleUpon Tumblr Pinterest Email Print
Vijesti   >>>

28.05.2018 Elektrotehnički fakultet

Patent “Resistive mirror based controllable constant power generator” registrovan u Međunarodnom birou Svjetske organizacije za intelektualnu svojinu

DETALJNIJE

23.05.2018 Elektrotehnički fakultet

Razgovarano o saradnji sa Tehničkim Univerzitetom u Beču

DETALJNIJE

14.05.2018 Elektrotehnički fakultet

Seminar u okviru projekta “CrossBow”

DETALJNIJE

23.04.2018 Elektrotehnički fakultet

Dani inženjera svečano otvoreni

DETALJNIJE

19.03.2018 Elektrotehnički fakultet

Počeo treći TIDE hakaton 2018

DETALJNIJE

14.02.2018 Elektrotehnički fakultet

U Sofiji konferencija o perspektivi regiona Balkana i Crnog mora

DETALJNIJE

05.12.2017 Elektrotehnički fakultet

Projekat "Budi odgovoran" nagrađen na takmičenju European Youth Award 2017

DETALJNIJE

22.11.2017 Elektrotehnički fakultet

Studenti ETF-a konkurentni i u svijetu

DETALJNIJE

14.11.2017 Elektrotehnički fakultet

Proslavljeno 56 godina rada

DETALJNIJE

31.10.2017 Elektrotehnički fakultet

Studenti ETF-a u emisiji Index

DETALJNIJE