Seminar "Električna vozila u Crnoj Gori i Srbiji - potencijali i ograničenja"




U utorak, 05. juna 2018. godine, u Svečanoj sali ETF-a će se održati seminar "Električna vozila u Crnoj Gori i Srbiji - potencijali i ograničenja". Seminar se organizuje u sklopu Bilateralnog projekta "Razvoj i optimizacija infrastrukture za napajanje električnih i hibridnih vozila u gradskim i turističkim sredinama Crne Gore i Srbije", kojeg realizuju ETF i Fakultet tehničkih nauka Novi Sad. Tim povodom gosti ETF-a će biti profesori FTN-a, na čelu sa profesorom Vladimirom Katićem (rukovodiocem projekta u ime FTN-a) i njihovih 20-tak studenata. Agenda seminara je data u nastavku. 

I dio (10.00h-11.30h):
-  Prof. dr Saša Mujović, ETF Podgorica – Uvodna riječ
-  Doc. dr Evgenije Adžić, FTN Novi Sad - Opšte o EV tehnologiji, istorijat i stanje u svetu
-  Srđan Arapović, Miloš Lunić i Marko Ničić (studenti FTN-a) - Električni i hibridni automobili
-  mr Božana Miljanić-Marušić, ETF Podgorica – Upotreba električnih vozila u Crnoj Gori i raspored punionica na teritoriji opštine Podgorica
-  Diskusija
II dio: (11:45-13.15h)
-  Radojka Davinić, Jovana Bajić i Branislav Drinić (studenti FTN-a) - Ekološki doprinos električnih vozila (Uticaj izduvnih gasova na zdravlje)  
-   Mićo Kontić, student ETF-a - Kako električni automobili mogu da pomognu elektroenergetskim sistemima?
-   mr Vladan Durković, ETF Podgorica – Modelovanje punionica za električna vozila i njihov uticaj na kvalitet električne energije
- Prof. dr Vladimir Katić, FTN Novi Sad - Perspektive za električna vozila u Srbiji - infrastruktura, metode punjenja, ekonomija, primeri rešenja za Novi Sad, Srbiju i autoput Novi Sad-Podgorica.
- Diskusija



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.