Radionica sa studentima na Fakultetu političkih nauka




Radionica sa studentima na Fakultetu političkih nauka

Pomorski fakultet Kotor Univerziteta Crne Gore organizovaće u srijedu, 15. novembra 2017. godine na Fakultetu političkih nauka, od 11:00 do 12:00 sati, radionicu o obrazovanju i zapošljavanju osoba sa invaliditetom, koja je namijenjena studentima studijskog programa Socijalna politika i socijalni rad, ali i svim drugim zainteresovanim visokoškolcima, nastavnicima i saradnicima.

Radionica, koja se organizuje u okviru obilježavanja Međunarodnog dana studenata, dio je aktivnosti projekta „Prelaz studenata sa invaliditetom od visokog obrazovanja do zapošljavanja u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori - Trans2Work“, koji sa partnerima realizuje Pomorski fakultet Kotor.

Na radionici će biti istaknuta potreba da se podrži inicijativa za sprovođenje različitih oblika afirmativne akcije kako bi se proces studiranja što više prilagodio potrebama studenata sa invaliditetom. Biće najavljena i nabavka opreme prilagođene studentima sa invaliditetom za sve univerzitetske jedinice Univerziteta Crne Gore.

Pozivamo vas da prisustvujete radionici i tako doprinesete unapređenju pozicije studenata sa invaliditetom u procesu sticanja visokog obrazovanja.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.