INFO DAN za privredne partnere na Pomorskom fakultetu Kotor




INFO DAN za privredne partnere na Pomorskom fakultetu Kotor

INFO DAN za privredne partnere je događaj koji se organizuje sa ciljem upoznavanja partnera sa radom Fakulteta. Ovom prilikom će Fakultetu biti svečano uručena dva veoma značajna sertifikata. Kao potvrda ispunjavanja međunarodnih zahtjeva, a samim time i priznavanju diploma na međunarodnom pomorskom tržištu, Fakultetu će biti uručen Sertifikat o usaglašenosti nastavnih planova i programa prema najnovijoj dopuni IMO STCW Konvencije iz 2010 godine, kao i Sertifikat za uvođenje novog Sistema menadžmenta kvalitetom prema standardu ISO 9001:2015. Sertifikaciju Fakulteta je sprovelo renomirano sertifikaciono društvo Hrvatski Registar Brodova, koja je jedna od 12 članica IACS-a (Međunarodnog udruženja klasifikacionih društava). 

Međunarodna sertifikacija Pomorskog fakulteta Kotor je ostvarena kroz realizaciju projekta pod nazivom “Međunarodna sertifikacija pomorskog obrazovanja u Crnoj Gori – EDUMAR” finansiranog iz programa HERIC/INVO od strane Ministartva prosvjete i Ministarstva nauke Crne Gore. Rukovodilac projekta je dekan fakulteta prof. dr Danilo Nikolić. 

Pored ove svečanosti, privrednim partnerima će biti održana prezentacija o radu Fakulteta, i organizovan obilazak velikog broja laboratorija i brodskih simulatora. Partneri će biti u prilici da saznaju sve o značajnoj naučnoistraživačkoj djelatnosti na Fakultetu, mobilnosti studenata i profesora, saradnji sa pomorskim fakultetima u Evropi, kao i o velikom broju nacionalnih i međunarodnih projekata (iz programa HERIC, Tempus, Erasmus+, HERD i dr.) koje Fakultet realizuje.  

DEKANAT POMORSKOG FAKULTETA KOTOR



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.