Održano gostujuće predavanje kolega Danila Dragovića i Nebojše Krivokapića




U utorak, 5. decembra 2017. godine na Pomorskom fakultetu Kotor Univerziteta Crne Gore je održano gostujuće predavanje prvih oficira mašine kolega Danila Dragovića i Nebojše Krivokapića na temu DFDE (eng. Dual Fuel Diesel Electric) pogoni na brodovima za prevoz ukapljenog plina (LNG).

Kolege su upoznale studente o samom brodu, specifičnostima pogona, kao i samom rukovanju na simulatoru Pomorskog fakulteta Kotor firme Transas na kojima studenti druge i treće godine studijskog programa Brodomašinstvo slušaju predavanja i rade vježbe.

Kako su i sami predavači pohađali Pomorski fakultet Kotoru, a u kontinuitetu plove na tankerskoj firmi MOL, tako su bili u mogućnosti da svojim kolegama - sadašnjim studentima, dočaraju način rada, održavanje, pripremu i upravljanje samim pogonom. Nakon završenog predavanja studenti su postavljali razna pitanja svojim kolegama i poželjeli da se što više ovakvih predavanja pokuša održati na Fakultetu.

Još jednom se zahvaljujemo svojim kolegama Dragoviću i Krivokapiću koji su odvojili svoje vrijeme i prenijeli dio bogatog znanja budućim pomorcima!



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.