Održan info dan od strane Unije pomoraca Crne Gore na Fakultetu




U utorak, 5. decembra 2017. godine u 12:00 sati održan je info dan u vezi priprema za ukrcaj na brod, života na brodu, mogućnostima afirmisanja pozicije pomoraca na brodu, kao i predloga za unapređenje kvaliteta sistema pomorstva u Crnoj Gori. Gosti Pomorskog fakulteta su bili članovi Unije pomoraca Crne Gore među kojima i bivši studenti Fakulteta, a današnji upravitelji i zapovjednici.

Info čas je otvorio dekan doc. dr Špiro Ivošević i poželio dobar rad sa što više kvalitetnih i aktuelnih teme u pomorstvu. Kapetan G. Jablan je ispred Unije pomoraca studentima objasnio koji je cilj i razlog zbog čega se oformila Unija, ko i kako može njen član kao i da više informacije mogu naći na sajtu - http://www.unijapomoraca.com/.

Nakon uvodnog dijela, studentima se obratio kapetan N. Peranović, koji je prezentovao svojim budućim kolegama što ih očekuje na brodu, kao i preporuke što se smije, a što nije poželjno da se radi tokom boravka na brodu. Zatim su svoje viđenje i preporuke dali upravitelj mašine M. Poček i oficir elektrotehnike P. Matoš.

U punom Amfiteatru, osim zainteresovanih studenata, predavanjima su prisustvali i nastavno osoblje Fakulteta, kao i prodekan za nastavu doc. dr Milena Dževerdanović Pejović.

Nakon završetka predavanja studentima je bilo omogućeno da postavljaju pitanja kolegama iz Unije koji su se potrudili da im daju odgovore. Na samom info času je dat predlog da ovih predavanja bude više kao i da se napravi okrugli sto na temu - trenutno stanje pomorstva u Crnoj Gori u cilju podizanja kvaliteta, jer samo sa kvalitetom naši pomorci mogu biti konkurentni na specifičnom pomorskom tržištu!

Ovim putem se zahvlajujemo članovima Unije koji su izdvojili svoje vrijeme da bi prenjeli znanje studentima Fakulteta!



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.