Obavještenje za buduće studente sa inostranim ispravama o stečenom srednjem obrazovanju




Obavještenje za buduće studente sa inostranim ispravama o stečenom srednjem obrazovanju

 O B A V J E Š T E Nj E 

 

Na osnovu proglašenja Zakona o izmjenama i dopunama zakona o priznavanju inostranih obrazovnih isprava i izjednačavanju kvalifikacija, broj: 01-653/2 donešenog u Podgorici 5. jula 2016. godine (Sl. List 42/16), priznavanje isprave o stečenom srednjem obrazovanju radi nastavka obrazovanja vrši odgovarajuća ustanova visokog obrazovanja u kojoj se želi nastaviti obrazovanje, tačnije organizaciona jedinica Univerziteta Crne Gore.

Na Pomorskom fakultetu Kotor zahtjev i dokumenta za priznavanje inostrane diplome ce se primati u sali B3 Pomorskog fakulteta Kotor u ponedjeljak 25. i u utorak. 26. juna 2018. godine od 9:00 do 15:00 sati i potrebno je uz zahtjev dostaviti dvije ovjerene kopije diplome.

Obavještavaju se kandidati sa inostranom ispravom o srednjem obrazovanju koji su stekli pravo upisa na neki od studijskih programa Pomorskog fakulteta Kotor za studijsku 2018/19. godinu, da su pored već navedenih dokumenata za upis, u obavezi da uplate 50 EUR  na ime priznavanja inostrane isprave, to jest diplome, na račun Pomorskog fakulteta Kotor (ž.r. 510-227-38) i dokaz o uplati dostave studentskoj službi prilikom upisa na Fakultet.

U prilogu ispod se nalazi zahtjev za priznavanje inostrane diplome.

KOMISIJA ZA UPIS 2018/19

 

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.