Rektor Univerziteta Crne Gore sa članovima Upravnog odbora, Senata i dekanima posjetili Pomorski fakultet Kotor




Rektor Univerziteta Crne Gore prof. dr Danilo Nikolić je u petak, 20. jula 2018. godine, zajedno sa članovima Upravnog odbora, Senata Univerziteta Crne Gore i dekanima posjetili su Pomorski fakultet Kotor.

U radnoj posjeti, čiji je povod upoznavanje sa brojnim aktivnostima Fakulteta, bili su i predsjednik Upravnog odbora prof. dr Duško Bjelica, prorektorice prof. dr Đuđica Perović i prof. dr Irena Orović, direktorica Centra za studije i kontrolu kvaliteta doc. dr Sanja Peković.

Dekan, prof. dr Špiro Ivošević, je sa nastavnicima i saradnicima Pomorskog fakulteta Kotor predstavio opremu za obavljanje bogatog obrazovnog i naučnoistraživačkog rada, koji je Fakultet nabavio realizacijom niza naučnoistraživačkih projekata sa partnerima iz inostranstva, srodnim obrazovnim i privrednim institucijama. Riječ je o nautičkom Transas simulatoru, brodomašinskom Transas i Unitest simulatoru, GMDSS simulatoru, HV simulatoru, Off-shore simulatoru, DP simulatoru, kao i simulator širenja naftnih mrlja u moru.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.