Održana praktična nastava iz predmeta Fizičko vaspitanje II




U srijedu, 7. juna 2017. godine su održane praktične vježbe iz predmeta Fizičko vaspitanje II na studijskom programu Brodomašinstvo, gdje su studenti dio završnog ispita održali na plaži na Donjem putu u Dobroti. Uslovi za realizaciju ovih praktičnih vježbi su bili optimalni (temperatura vode i vazduha), tako da su studenti uspješno položili plivačke norme (ronjenje na dah 20 m i duže, i plivanje kraul tehnikom 100 m).

Kako su istakli predmetni nastavnici doc. dr Miovan Ljubojević i saradnik u nastavi Blažo Jabučanin, navedena praktična nastava predstavlja samo dio programa iz ovog predmeta; određene vježbe izvode se u sali Osnovne skole “Savo Ilić”, dok je prostali dio nastave organizovan kao teorijska predavanja iz spasavanja u vodi, s akcentom na oblasti vezanih za sportski trening.

Održana praktična nastava omogućava studentima da prikupe znanja i sposobnosti da u perspektivi, tokom rada i boravka na brodu mogu pomoći sebi i drugome u iznenadnim situacijama, a takođe i sprovoditi umjerenu fizičku aktivnost, koja je značajna iz više psihofizičkih i zdravstvenih razloga.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.