Raspisan konkurs za upis 2017/18, I rok




Raspisan konkurs za upis 2017/18, I rok

Prijave na konkurs podnose se u ponedjeljak 10. jula i utorak 11. jula 2017.godine od 9:00 do 15:00 sati u Amfiteatru Pomorskog fakulteta Kotor.

Na prijedlog Rektora, Upravni odbor UCG utvrdio je Konkurs za upis na osnovne studije za studijsku 2017/18 godinu, koji će pored web sajta, biti objavljen u subotu 8. jula 2017. godine u dnevnim listovima Pobjeda, Dan, Vijesti i Dnevne novine.

Konkurs, sa brojevima studenata za upis po studijskim programima, je u prilogu.

Prijave na konkurs podnose se u ponedjeljak 10. jula i utorak 11. jula 2017. godine od 9:00 do 15:00 sati u Amfiteatru Pomorskog fakulteta Kotor.

Uz prijavu za upis kandidati podnose sljedeća dokumenta:

  • originalnu diplomu o položenom maturskom, odnosno stručnom ispitu koji se polaže eksterno po Zakonu o gimnaziji i Zakonu o stručnom obrazovanju,
  • originalna svjedočanstva o završenom I, II, III i IV razredu srednjeg obrazovanja,
  • biometrijsku ličnu kartu ili (kopiju izvoda iz matične knjige rođenih i kopiju uvjerenja o državljanstvu),
  • ovjerenu kopiju diplome “Luča” ili njoj ekvivalentne diplome,
  • diplomu (ili ekvivalentni dokument) o osvojenoj prvoj ili drugoj nagradi na državnom takmičenju srednjoškolaca.

Strani državljanin podnosi i dokaz o poznavanju jezika na kome se izvode studije, izuzev u slučaju da je završio srednju školu na jednom od jezika koji su u službenoj upotrebi u Crnoj Gori.

Kandidati koji nemaju diplomu o položenom maturskom, odnosno stručnom ispitu koji se polaže eksterno po Zakonu o gimnaziji i Zakonu o stručnom obrazovanju, uz prijavu za upis podnose i izjavu da se prijavljuju i za polaganje testova, ukoliko žele da se izjednače sa kandidatima koji su polagali eksterni maturski odnosno stručni ispit.

Testovi iz dva predmeta od značaja za savladavanje izabranog studijskog programa za kandidate koji nisu imali maturski, odnosno stručni ispit koji se polaže eksterno, polažu se u srijedu, 12. jula 2017. godine.

Dopunski ispiti za fakultete i akademije koji ih organizuju, polažu se prema rasporedu koji će biti istaknut na oglasnim tablama univerzitetskih jedinica, u periodu od  17 do 20. jula 2017. godine.

Upis kandidata i izdavanje uvjerenja izvršiće se zaključno sa 21. julom 2017. godine.

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.