14.12.2017

Međunarodni naučni skup Interkulturalne kompetencije i europske vrijednosti u Zagrebu


Učešće Studijskog programa za pedagogiju na Međunarodnom naučnom skupu Interkulturalne kompetencije i europske vrijednosti u Zagrebu

Predstavnici projekta bilateralne naučne saradnje između Filozofskog fakulteta u Nikšiću – Studijski program za pedagogiju i Filozofskog fakulteta u Zagrebu – Odsjek za pedagogiju, pod nazivom “Interkulturalne kompetencije i evropske vrijednosti: Crna Gora-Hrvatska”, boravili su u Zagrebu od 10. do 13. decembra ove godine, na Međunarodnom naučnom skupu: Interkulturalne kompetencije i evropske vrijednosti. Delegaciju su činili: rukovodilac projekta prof. dr Saša Milić, te učesnici: prof. dr Tatjana Novović, prof. dr Katarina Todorović, mr Milena Krtolica i mr Jovana Marojević.

Prvog dana skupa su, nakon zvaničnog otvaranja, prof. dr Tatjana Novović i prof. dr Katarina Todorović održale predavanja studentima Odsjeka za pedagogiju. Rukovodilac ovog projekta u Hrvatskoj, prof. dr. sc. Neven Hrvatić je sa delegacijom iz Crne Gore bio primljen i kod dekanice Filozofskog fakulteta u Zagrebu, prof. dr. sc. Vesne Vlahović-Štetić, koju su upoznali sa tokom ovog bilateralnog projekta, te sa idejama o osnovanju zajedničkog doktorskog studija, i zajedničkog naučnog časopisa Scientia Paedagogica. Upravo ove teme bile su u fokusu rasprava i dogovora na sastanku Vijeća Odsjeka za pedagogiju i predstavnika bilateralnog projekta Filozofskog fakulteta u Nikšuću, koji je uslijdio istog dana.

Drugog dana organizovan je radni sastanak u Hrvatskom saboru, u Odboru za obrazovanje, znanost i kulturu. Delegaciju iz Crne Gore i prof. dr. sc. Nevena Hrvatića, primili su doc. dr. sc. Vesna Bedeković, predsjednica Odbora, i akademik Željko Reiner, Potpredsjednik Hrvatskog sabora i član Odbora za obrazovanje, kulturu i znanost (detaljnije na: http://www.sabor.hr/izaslanstvo-filozofskog-fakulteta-iz-niksica-posje ). Oni su istakli važnost ove saradnje na promovisanju zajedničkih vrijednosti kroz ovakve projekte, koji pak, prevazilaze isključivo akademske okvire, i doprinose opštedruštvenom napretku i Crne Gore i Hrvatske.

Osim uspješnog radnog dijela naučnog skupa, crnogorski predstavnici ovog projekta naučne saradnje bili su u prilici da posjete neke važne nacionalne toponime u Zagrebu i okolini.

 

Nikšić, 14.12.2107.

Studijski program za Pedagogiju

Filozofski fakultet Nikšić


Facebook Viber Twitter Google LinkedIn StumbleUpon Tumblr Pinterest Email Print
Vijesti   >>>

17.04.2018 Filozofski fakultet

Takmičenje iz sociologije učenika srednjih škola

DETALJNIJE

16.04.2018 Filozofski fakultet

Otvorena vrata za nikšićke gimnazijalce

DETALJNIJE

13.04.2018 Filozofski fakultet

SA STUDENTIMA/STUDENTKINJAMA STUDIJSKOG PROGRAMA ZA OBRAZOVANJE UČITELJA I STUDIJSKOG PROGRAMA ZA PREDŠKOLSKO VASPITANJE ODRŽANE RADIONICE SAVJETA EVROPE NA TEMU: ,,UPOZNAVANJE SA DEMOKRATSKIM KOMPETENCIJAMA”

DETALJNIJE

12.04.2018 Filozofski fakultet

Okrugli sto posvećen profesoru Branislavu Batu Kovačeviću (1933 – 2009)

DETALJNIJE

02.04.2018 Filozofski fakultet

STUDENTSKA POSJETA ARHIVSKOM ODSJEKU NIKŠIĆ

DETALJNIJE

26.02.2018 Filozofski fakultet

Kreirani su mail nalozi za sve studente prve godine osnovnih studija, kao i za studente specijalistickih, magistarskih i doktorskih studija,upisanih školske 2017/18 godine.

DETALJNIJE

22.02.2018 Filozofski fakultet

Biblioteci Fakulteta donirane Monografije akademskog slikara Rajka Todorovića Todora

DETALJNIJE

19.02.2018 Filozofski fakultet

Filozofski fakultet je u saradnji sa Tehnopolisom, otpočeo pilot fazu projekta „Edukacija.me“

DETALJNIJE

19.02.2018 Filozofski fakultet

Održana trodnevna obuka za volontere/volonterke Filozofskog fakulteta

DETALJNIJE

13.02.2018 Filozofski fakultet

Predstavnici Centra za geopolitiku razgovarali sa ministarkom nauke dr Sanjom Damjanović

DETALJNIJE