Otvorena savremena učionica u okviru BESTDI projekta




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
 
U okviru BESTDI projekta danas je na Studijskom programu za geografiju Filozofskog fakulteta u Nikšiću otvorena savremena učionica, koja će služiti za implementaciju  projekta, ali  istovremeno i  za izvođenje praktične  nastave iz infrastrukture prostornih podataka i drugih geoinformatičkih predmeta i naučnih istraživanja.

Otvaranjem ove učionice unaprijedili su se uslovi za  razvoj kartografije i georafskih informacionih sistema (GIS), koji se bez ovako savremene i kvalitetne opreme ne mogu razvijati.

Ovim je Filozofski fakultet prvi od 16 partnera iz EU i Zapadnog Balkana realizovao dio projekta i otpočeo implementaciju programskih zadataka.

BESTSDI projekat finansira Evropska unija u okviru programa Erasmus+ Ključna akcija 2, Izgradnja kapaciteta u području visokog obrazovanja (Erasmus+ KA2 CBHE).

Radni skup ovog projekta koji se danas i sjutra održava u Nikšiću okupio je 50 nastavnika i eksperata iz 16 akademskih institucija, partnera na projektu iz Albanije, Belgije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Kosova, Makedonije, Njemačke, Srbije, Švedske i domaćina Crne Gore koji će raditi na uvođenju novih sadržaja u univerzitetske studijske programe u regiji iz područja infrastrukture prostornih podataka.

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.