Nagrade 51. Hercegnovskog zimskog salona




51. Hercegnovski zimski salon otvoren je u četvrtak, 01.02.2018. godine u 19 časova u Gradskoj galeriji „Josip Bepo Benković“. Žiri ovogodišnjeg Salona u sastavu; doktor u oblasti umjetnosti i medija Vuk Vuković (predsjednik) i članovi, fotografkinja Vanja Berberović i vajar Marko Petrović Njegoš jednoglasno je odlučio da prva nagrada pripadne Zdravku Delibašiću za rad “Mirovi“. Drugu nagradu dobio je Nikola Simanić za rad “Sjaj“ a treća nagrada prema odluci žirija pripala je Željku Reljiću za rad “Koketa“.

Učesnici na ovogodišnjem Hercegnovskom salonu jesu profesori sa Fakulteta likovnih umjetnosti sa Cetinja, Fakulteta umjetnosti Univerziteta Donja Gorica, te Fakulteta za vizuelne umjetnosti u Podgorici. Osim njih učešće na Salonu uzimaju profesori sa Akademija likovnih umjetnosti iz Beograda, Kragujevca, Trebinja, Sarajeva, Prištine, Zagreba i Nove Gorice.

Posebno zadovoljstvo pričinjava činjenica da ovogodišnji laureat Zdravko Delibašić obavlja funkciju prodekana za nastavu na Fakultetu likovnih umjetnosti, dok je Željko Reljić angažovan kao docent na Studijskom programu Vajarstvo. Sva tri dobitnika su ujedno budući članovi Alumni organizacije Univerziteta Crne Gore.

Hercegnovski zimski salon biće otvoren do 1. Marta, 2018. godine. 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.