Ljetnja škola KOTORAPSS




Ljetnja škola arhitekture, KotorAPSS, već šest godina za redom realizuje se kao programski segment Kotor ART festivala. Tema ovogodišnjeg KotorAPSS-a otvara prostor za učešće i za studente dizajna, umjetnosti, scenografije, ne samo arhitekture. 

"KotorAPSS sa Numen/For Use - PRIVREMENO

Da li je to pop-up, folie ili instalacija? Da li ima funkciju? Od čega je napravljen? Da li koristi tehnologiju? Koja je metodologija? Koliko dugo će trajati?

Nakon Re-Use serijala na KotorAPSS-u, ove godine idemo dalje i otvaramo temu PRIVREMENOG u arhitekturi. Unutar gradskih zidina, nedaleko od Starog austrijskog zatvora – KotorAPSS kolijevke, odlučili smo da raskinemo sa permanentnim i preispitamo značaj istog u arhitekturi.

Privremene strukture često su dizajnirane tako da mogu brzo biti uklonjene, da mogu lako da se montiraju ili su tu samo da bi bile mjesto na kojem se odvija neki događaj - ali svakako postaju dio javnog prostora, dio zajednice. Ove strukture bi trebale da podstaknu nove ideje, testiraju nove mogućnosti i drugačiji pristup korištenju javnog prostora.

Pozivamo vas da nam se pridružite na jednonedjeljnoj radionici koju će voditi Numen/For Use i KotorAPSS da zajedno kreiramo i realizujemo PRIVREMENO.

Ukoliko ste arhitekta/ica, umjetnik/ca, student/kinja arhitekture, dizajna, umjetnosti, pošaljite:

  • Svoj portfolio u .pdf formatu, do 8MB
  • Motivaciono pismo koje tretira i temu PRIVREMENOG u arhitekturi

na:  APPLY@KOTORAPSS.ME

Krajnji rok za slanje prijave je 10. MAJ, a lista odabranih kandidata će biti objavljena do 15. maja

*motivaciono pismo bi trebalo da sadrži od 500 do 1000 riječi, od kojih bi oko 200 trebalo da se bavi temom PRIVREMENOG u arhitekturi

*Učešče na radionici je besplatno što uključuje i besplatan smještaj u Starom Gradu u Kotoru

*oficijelni jezici su crnogorski i engleski"



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.