Takmičenje za najbolju biznis ideju Evropskog instituta za inovacije i tehnologiju




Takmičenje za najbolju biznis ideju Evropskog instituta za inovacije i tehnologiju

Evropski institut za tehnologiju i inovacije – EIT, u tri njegova domena: Hrana, Sirovine i Zdravlje, otvorio je konkurs za „Takmičenje za biznis ideju” s namjerom da unaprijedi inovacije koje uključuju različite sektore u zemljama koje pokriva program Regionalna inovaciona shema (RIS) – gdje spada i Crna Gora. EIT je posebna struktura u okviru programa Horizont 2020, koja  djeluje pod motom  „Ostvarimo inovacije”, čija je uloga kreiranje inovacionih ekosistema širom Evrope predvođenih naukom.

Rok za učešće je 31. mart 2018. Traže se ideje inovatora i startapa u ranim fazama koji imaju inovativne ideje u tematskim oblastima Zdravlje, Hrana i Sirovine (metali i minaralne sirovine).

Selektovani kandidati će učestvovati na dvodnevnom pripremnom kampu (Business Planning Bootcamp), koji će im obezbijediti jedinstveno okruženje iz više sektora, gdje će moći da nauče kako da započnu sa izgradnjom biznisa: kako da definišu biznis model, izgrade tim, definišu biznis procese, organizacionu strukturu. Finalisti će zatim prezentovati (pičovati) svoje ideje pred žirijem i imaće šansu da dobiju do 10.000 €.

Više informacija o takmičenju i prijavljivanju možete pronaći ovdje.

PRETVORITE SVOJU IDEJU U BIZNIS! Prijavite se za EIT Ultimate Business Idea Competition!

Više o EIT: https://eit.europa.eu/

Više o Regionalnoj inovacionoj šemi – RIS: https://eit.europa.eu/activities/outreac/eit-regional-innovation-scheme-ris 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.