22.03.2018

Studenti obilježili Dan oralnog zdravlja

 
Slide1 background
Slide1 background
Slide1 background
Slide1 background
Slide1 background
FB, TW, Linkedin, YouTube ...dodaj me
 

Studenti stomatologije na Medicinskom fakultetu u Podgorici su u utorak, 20.marta, u sklopu proslave Međunarodnog dana oralnog zdravlja, edukativne i promotivne stomatološke aktivnosti upotpunili posjetama tržnim centrima Podgorice.

Milica Radulović, Jovana Sinđić, Ana Lipovina i Aleksa Maraš su, u toku dvočasovnog druženja sa prolaznicima u tržnom centru ,,Bazar”, akcenat stavili na edukaciju najmlađe populacije. Mnogobrojnim mališanima, ali i njihovim roditeljima, studenti su demonstrirali pravilnu tehniku održavanja oralne higijene i podijelili brojne savjete u vezi sa izborom adekvatne četkice i paste za zube, kao i ostalih sredstava korisnih za njegu zuba i desni. Ovom prilikom, najmlađi su motivisani da se na licu mjesta i sami oprobaju u čišćenju i razviju spretnost potrebnu za ovu radnju, dok su savjeti upućeni roditeljima uglavnom bili bazirani na značaju redovnih i pravovremenih dječijih odlazaka kod stomatologa. Ne zaboravljajući zreliju populaciju, studenti su odgovarali na pitanja starijih posjetioca ,,Bazara”, koja su se uglavnom temeljila na pravilnoj higijeni pojedinih protetskih nadoknada.

Jednako angažovani su bili i studenti u tržnom centru ,,Delta city”, gdje su Vasilije Cupara, Emira Frljučkić, Tamara Vujošević i Dženita Šemović pokušali da radoznalim posjetiocima svih uzrasnih kategorija objasne značaj redovne i pravilne oralne higijene. Najmlađim prolaznicima, posebno zainteresovanim za uticaj konzumacije šećera na zube, studenti su na slikovit način objasnili posljedice loše higijene zuba, uz obavezne savjete roditeljima kako da optimalno rasporede dnevni unos slatkiša i slatkih napitaka i na taj način stave ishranu  u službu cjelokupnog zdravlja. Dijeleći zainteresovanim roditeljima edukativne flajere, studenti su ih motivisali da i sami uvedu pozitivne izmjene u načinu održavanja oralne higijene, kako bi svojim primjerom motivisali najmlađe da učine isto.

Posjetiocima oba tržna centra studenti su podijelili četkice i paste za zube poznatih brendova ,,Curaprox”, ,,Colgate” i ,,Vitis”, kao dodatnu motivaciju za uključenje zdravih životnih navika.

Aktivnosti u sklopu mjeseca oralnog zdravlja studenti stomatologije nastavljaju u ponedjeljak, 26.marta u tržnom centru ,,City mall”, sa početkom u 17 časova.


Facebook Viber Twitter Google LinkedIn StumbleUpon Tumblr Pinterest Email Print
Vijesti   >>>

22.06.2018 Medicinski fakultet

Upis 2018/2019

DETALJNIJE

21.06.2018 Medicinski fakultet

Konkurs za upis studenata 25. i 26. juna

DETALJNIJE

13.06.2018 Medicinski fakultet

Predavanje na temu ,,Oralno zdravlje¨

DETALJNIJE

08.06.2018 Medicinski fakultet

Medicinski fakultet proslavio jubilarnih 20 godina rada

DETALJNIJE

17.05.2018 Medicinski fakultet

Raspored polaganja ispita

DETALJNIJE

03.05.2018 Medicinski fakultet

Školom za trudnice bez straha kod stomatologa

DETALJNIJE

18.04.2018 Medicinski fakultet

Aktivnosti studenata studijskog programa Stomatologija

DETALJNIJE

22.03.2018 Medicinski fakultet

Promocija oralnog zdravlja u O.Š. “Oktoih”

DETALJNIJE

21.03.2018 Medicinski fakultet

Više od 60 studenata Medicinskog fakulteta dalo krv

DETALJNIJE

19.03.2018 Medicinski fakultet

Promocija oralnog zdravlja

DETALJNIJE