08.06.2018

Medicinski fakultet proslavio jubilarnih 20 godina rada

 
Slide1 background
Slide1 background
Slide1 background
Slide1 background
Slide1 background
Slide1 background
Slide1 background
Slide1 background
FB, TW, Linkedin, YouTube ...dodaj me
 

Foto album

Medicinski fakultet Univerziteta Crne Gore je danas, svečanom sjednicom u Rektoratu Univerziteta Crne Gore, proslavio 20 godina od osnivanja. 

Svečanosti je prisustvovalo rukovodstvo UCG na čelu sa rektorom prof. dr Danilom Nikolićem i predsjednikom Upravnog odbora prof. dr Duškom Bjelicom i prorektorkama prof. dr Đurđicom Perović i prof. dr Irenom Orović, pored dekana i predstavnika fakulteta, studenata Medicinskog fakulteta.

Na proslavi su prisustvovali i ministar zdravlja dr Kenan Hrapović i generalna direktorica Direktorata za visoko obrazovanje Ministarstva prosvjete Mubera Kurpejović.

Telegramom su svečanost, između ostalih, čestitali predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković i predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica.    

Medicinski fakultet danas ima pet studijskih programa: medicina, stomatologija, farmacija, visoka medicinska škola i primijenjena fizioterapija. 

Na svim studijskim programima se upisuje 180 studenata godišnje. O njima brine 56 profesora i 252 saradnika u nastavi. 

Medicinski fakultet ima na raspolaganju četiri amfiteatra, 12 učionica, i 8 savremenih laboratorija sa potrebnim sredstvima za nastavu. 

Praktična nastava kliničkih pregleda odvija se u Kliničkom centru Crne Gore, Institutu za javno zdravlje, Domovima zdravlja Podgorica, Agenciji za ljekove, i specijalnim bolnicama u Dobroti, Brezoviku i Igalu. 

Na Medicinskom fakultetu se posebna pažnja posvećuje naučnoistraživačkom radu. Formiran je Centar za naučnoistraživački rad. Centar vodi istraživač, sa iskustvom u vođenju međunarodnih projekata i istraživačkih zadataka. Na Medicinskom fakultetu se trenutno realizuju dva Erasmus + projekta. 

Veliko je interesovanje mladih ljekara za doktorske studije. Uprava fakulteta posebnu pažnju usmjerava prema ovom studijskom programu, prati savremene trendove u organizaciji i sprovođenju nastave na doktorskim studijama. Povezuje se sa drugim univerzitetima, u cilju podizanja mobilnosti studenata doktorskih studija. Cilj je da svaki doktorand bude u obavezi da dio svog istraživanja u okviru doktorske teze sprovede na nekom univerzitetu vam Crne Gore. 

Na Medicinskom fakultetu je do sada diplomirao 481 doktor medicine, 71 stomatolog, 190 farmaceuta, 368 visokih medicinskih sestara i 830 fizioterapeuta. Naši studenti rade u cijelom svijetu. U evidenciji Zavoda za zapošljavanje Crne Gore diplomirani studenti se ne nalaze na zabrinjavajućem nivou. 

 

  

 


Facebook Viber Twitter Google LinkedIn StumbleUpon Tumblr Pinterest Email Print
Vijesti   >>>

13.06.2018 Medicinski fakultet

Predavanje na temu ,,Oralno zdravlje¨

DETALJNIJE

17.05.2018 Medicinski fakultet

Raspored polaganja ispita

DETALJNIJE

03.05.2018 Medicinski fakultet

Školom za trudnice bez straha kod stomatologa

DETALJNIJE

18.04.2018 Medicinski fakultet

Aktivnosti studenata studijskog programa Stomatologija

DETALJNIJE

22.03.2018 Medicinski fakultet

Studenti obilježili Dan oralnog zdravlja

DETALJNIJE

22.03.2018 Medicinski fakultet

Promocija oralnog zdravlja u O.Š. “Oktoih”

DETALJNIJE

21.03.2018 Medicinski fakultet

Više od 60 studenata Medicinskog fakulteta dalo krv

DETALJNIJE

19.03.2018 Medicinski fakultet

Promocija oralnog zdravlja

DETALJNIJE

14.03.2018 Medicinski fakultet

Promocija oralnog zdravlja u OŠ "Marko Miljanov"

DETALJNIJE

12.03.2018 Medicinski fakultet

Mjesec promocije oralnog zdravlja sa studentima stomatologije u predškolskim i školskim ustanovama

DETALJNIJE