Javni poziv za učešće studenata u razvoju Inovativno-edukativnog centra Univerziteta Crne Gore i Glavnog grada Podgorice




Karijerni centar UCG, BIO - ICT Centar izvrsnosti UCG i Biro za ekonomsku saradnju i podršku biznis zajednici - Glavni Grad Podgorica, a pod pokroviteljstvom Univerziteta Crne Gore i Glavnog grada Podgorice objavljaju javni poziv svim zainteresovanim studentima Univerziteta Crne Gore za prijavljivanje na konkurs za učešće u razvoju Kancelarije za inovaciono – edukativne usluge Univerziteta Crne Gore i Glavnog grada Podgorice.

Primarna djelatnost Kancelarije za inovaciono-edukativne usluge ogleda se u podsticanju preduzetničke svijesti i afirmaciji biznis inicijative studentske populacije Univerziteta Crne Gore. U početnoj fazi razvoja Kancelarija bi pružala neophodne usluge/obuke i/ili transfer znanja studentima Univerziteta Crne Gore u cilju afirmacije njihovih postojećih biznis ideja i trasiranja smjera za koncipiranje novih biznis ideja.

Na konkurs zainteresovani studenti apliciraju sa svojim idejama koje imaju potencijal da se razviju u samoodržive biznise koje u perspektivi mogu biti neophodne crnogoskom tržištu.

Prednost u izboru imaće studenti Univerziteta Crne Gore sa jasnom prezentovanom skicom svoje ideje (inovacije). Kriterijumi za ocjenu ideja su:

· Kvalitet plana ideje (prema metodololigiji u prilogu);
· Inovativnosti ideje (u odnosu na crnogorsko tržište);
· Kreativnost ideje i procesa spovođenja.
Dodatni kriterijumi u procesu selekcije jesu: studentske nagrade i iskustvo u razvoju istraživačko-inovativnih ideja.

Biografiju, motivaciono pismo (min 1200 i max 2000 karaktera) i skicu biznis plana studenti treba da pošalju na adresu Karijernog centra Univerziteta Crne Gore (karijernicentar@ac.me). Rok za prijave je 08.04.2017. godine. Žiri sastavljen od predstavnika Karijernog centra, BIO ICT Centra izvrsnosti i Biroa za ekonomsku saradnju i podršku biznis zajednici - Glavni Grad Podgorica, objaviće imena odabranih studenata do 13.04.2017. godine. Svi studenti koji prođu proces selekcije u skladu sa definisanim kriterijumima konkursa dobiće predviđeni plan i program rada.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.