30.10.2017

Akcija studenata Medicinskog fakulteta u okviru Pink oktobra 2017/18.

 
Slide1 background
Slide1 background
FB, TW, Linkedin, YouTube ...dodaj me
 

Kampanja za borbu protiv karcinoma dojke koju promovišu udruženje studenata medicine pri Medicinskom fakultetu u Podgorici NVO MoMSIC i Studio marketing „Prava priča“ , održava se petu godinu za redom. 

Oktobar je mjesec tokom kojeg se širom svijeta promoviše borba protiv karcinoma dojke sa ciljem da se skrene pažnja na rasprostranjenost ove bolesti i podigne svijest o značaju prevencije i ranog otkrivanja. 

Slogan ovogodišnje kampanje je "Voli svoje dojke", a počela je 18. septembra kada su postavljeni bilbordi sa logom naše kampanje, navodi se u Izvještaju o akciji Pink oktobar 2017/18, koji u ime NORA Montengro, potpisuju Aleksandra Mitrić i Milica Đurović.

U okviru kampanje organizovani su besplatni palpatorni pregledi u tržnom centru Mall of Montenegro za sve zainteresovane dame. U toku tri nedelje, tokom kojih su organizovane promocije i pregledi, pregledano je preko 100 žena.

Preko 30 članova MoMSIC-a koji su učestvovali u ovoj akciji, razgovarali su sa ženama, dijelili adekvatne savjete i podijelili oko 1000 flajera sa uputstvima za samostalne preglede dojki. Osim toga,  članovi su snimili tri video poruke upućene svim ženama radi podizanja svijesti o značaju prevencije, a koji se mogu pogledati na Facebook Momsic stranici.

"Prevenciji karcinoma dojke treba posvetiti svih 365 dana u godini, jer je šansa za izlečenje rano otkrivenih tumora iznad 85%. Naš cilj je da podsjetimo dame koliko je važno odvojiti vrijeme i otići na redovne mamografske preglede i ljekarske kontrole. Naše aktivnosti u vezi sa kampanjom za borbu protiv karcinoma dojke ovdje ne prestaju, u narednim mjesecima biće organizovana edukativna predavanja tokom kojih nastavljamo da širimo zdravstvenu kulturu sa ciljem da naša riječ dođe do svake žene kojoj je pomoć potrebna", navodi se u Izvještaju. 

Posebnu zahvalnost udruženja su iskazala i doktorima koji su izdvojili vrijeme i obavljali preglede tokom oktobra, doktorkama Žani Pavićević i Ivani Durutović i doktoru Luki Čavelišu.

 


Facebook Viber Twitter Google LinkedIn StumbleUpon Tumblr Pinterest Email Print
Vijesti   >>>

17.05.2018 Medicinski fakultet

Raspored polaganja ispita

DETALJNIJE

03.05.2018 Medicinski fakultet

Školom za trudnice bez straha kod stomatologa

DETALJNIJE

18.04.2018 Medicinski fakultet

Aktivnosti studenata studijskog programa Stomatologija

DETALJNIJE

22.03.2018 Medicinski fakultet

Studenti obilježili Dan oralnog zdravlja

DETALJNIJE

22.03.2018 Medicinski fakultet

Promocija oralnog zdravlja u O.Š. “Oktoih”

DETALJNIJE

21.03.2018 Medicinski fakultet

Više od 60 studenata Medicinskog fakulteta dalo krv

DETALJNIJE

19.03.2018 Medicinski fakultet

Promocija oralnog zdravlja

DETALJNIJE

14.03.2018 Medicinski fakultet

Promocija oralnog zdravlja u OŠ "Marko Miljanov"

DETALJNIJE

12.03.2018 Medicinski fakultet

Mjesec promocije oralnog zdravlja sa studentima stomatologije u predškolskim i školskim ustanovama

DETALJNIJE

06.03.2018 Medicinski fakultet

Posjeta NTNU Univerzitetu, Trondhajm u Norveškoj

DETALJNIJE