POZIV ZA PREDAVANJE




Poštovani,

Centar za motore i vozila Mašinskog fakulteta dana 18.06.2018. godine, sa početkom u 12h, u svečanoj sali Mašinskog fakulteta broj 224, organizuje stručno predavanje pod nazivom

Automotive Emissions Control:

Challenges from real world performance requirements

The future of automotive technology beyond ‘Dieselgate’

 

Predavač će biti Prof. dr Leonidas Ntziachristos, koji je vanredni profesor na Mašinskom fakultetu Aristotelovog Univerziteta u Solunu i honorarni profesor na Departmanu za fiziku Tehnološkog Univerziteta u Tempere. Takođe je jedan od osnivača EMISIA SA, spin-of kompanije Aristotelovog Univerziteta.

Predmeti njegovog istraživačkog interesovanja su formiranje i kontrola zagađivača od drumskog saobraćaja, uzorkovanje i karakteristike izduvnih aerosola, emisijski modeli i razvoj projekcija. Trenutno radi na razvoju aerosolnih instrumenata i senzora za aerosol izduvnih gasova, kao i modele za izračunavanje zagađivača vazduha i gasova staklene bašte iz drumskog transporta. Doktorirao je na Aristotelovom Univerzitetu i završio postdoktorsko istraživanje na Univerzitetu u Južnoj Kaliforniji. On je odgovoran za razvoj softvera COPERT, u ime Evropske agencije za životnu sredinu i Zajedničkog istraživačkog centra (JRC) EU. On je kopredsjedavajući stručnog panela za transport u UNECE-ovoj Operativnoj grupi za Inventare emisija i Projekcije emisija i član je upravnog odbora Evropske Istraživačke Grupe o Mobilnim izvorima emisija. Ima više od 110 međunarodnih publikacija časopisa (110 radova na SCI listi, h-indeks: 35,> 3300 citata), veliki broj radova u konferencijskim zbornicima i poglavlja u više knjiga.

Cijenimo da je navedena tema interesantna za širu akademsku zajednicu,  pa vas pozivamo da prisustvujete predavanju.

CENTAR ZA MOTORE I VOZILA

MAŠINSKI FAKULTET



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.