07.06.2017

Predavanje novinarke SANJE KLJAJIĆ iz Srbije


Crnogorski alumni klub Programa stipendija njemačke privrede dr Zoran Đinđić, organizuje predavanje novinarke Sanje Kljajić iz Srbije, koja je ličnim primjerom pokazala kako se štiti integritet, profesionalni novinarski standardi i javni interes.


Sanja se istakla kao novinarka Informativnog programa Radio-televizije Vojvodine, koji je napustila zbog cenzure i pritisaka, nakon čega je pokrenula inicijativu "Podrži RTV". Cilj inicijative je podrška zaposlenim na RTV Vojvodina u očuvanju ugleda, kvaliteta i nezavisnosti tog Javnog servisa. Njemački mediji proglasili su Sanju za jednu od 20 žena koje mijenjaju istočnu Evropu. Prošle godine dobila je nagradu za etiku i hrabrost "Dušan Bogavac “.


Na predavanju na Fakultetu političkih nauka u Podgorici, 8. juna u 18h, Kljajić će govoriti o ličnom iskustvu, vezi između novinarstva i aktivizma, granici među njima. Pokušaće i da objasni šta su etički izazovi i pitanja koja nastaju u tom procesu. Predavanje je namijenjeno prije svega studentima novinarstva, ali i onima koji studiraju druge smjerove Fakulteta političkih nauka. Na predavanje su pozvani i novinari, aktivisti i ostala zainteresovana javnost.


Kljajić živi u Novom Sadu, gdje je završila novinarstvo na Odsjeku za medijske studije Filozofskog fakulteta. Trenutno radi kao dopisnik njemačke medijske kuće Deutsche Welle, članica je Nezavisnog društva novinara Vojvodine, Novinarske mreže i saradnica Vojvođanskog Istraživačko-analitičkog centra "Voice". Kljajić je alumnistkinja Programa stipendija njemačke privrede dr Zoran Đinđić.


Cilj ovog programa je da kvalifikovanim mladim ljudima iz cijelog regiona obezbijedi stručno usavršavanje u najpoznatijim njemačkim kompanijama u trajanju od tri do šest mjeseci. Program postoji već 15 godina i do sada je izgradio regionalnu alumni mrežu od 600 članova iz Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Albanije, Makedonije i Kosova, koji su završili praksu u Njemačkoj, nakon čega su se uvezali i nastavili da djeluju odgovorno u svojim zemljama. Alumni klub u Crnoj Gori broji 15 članova. Više o programu možete pročitati ovdje: http://bit.ly/2qn0aTm


Nadamo se da ćete imati interesovanja da prisustvujete događaju, kao i da izvještavate o predavanju.


Facebook Viber Twitter Google LinkedIn StumbleUpon Tumblr Pinterest Email Print
Vijesti   >>>

13.10.2017 Fakultet političkih nauka

Razgovarano o saradnji Francuskog instituta i FPN-a

DETALJNIJE

13.10.2017 Fakultet političkih nauka

Rapored predavanja na postdiplomskim magistarskim studijama za akademsku 2017/18.godinu

DETALJNIJE

11.10.2017 Fakultet političkih nauka

Održan istraživački seminar na FPN

DETALJNIJE

10.10.2017 Fakultet političkih nauka

Kurs turskog jezika - raspored po salama i terminima

DETALJNIJE

09.10.2017 Fakultet političkih nauka

Crnogorska galerija umjetnosti Miodrag Dado Đurić - Program Preokupacije

DETALJNIJE

09.10.2017 Fakultet političkih nauka

Istraživački seminar na FPN

DETALJNIJE

06.10.2017 Fakultet političkih nauka

Erasmus+ programi - kriterijumi ocjenjivanja staff kandidata

DETALJNIJE

06.10.2017 Fakultet političkih nauka

MAPSS - konkurs za prijem novih članova

DETALJNIJE

05.10.2017 Fakultet političkih nauka

Erasmus+ konkursi

DETALJNIJE

05.10.2017 Fakultet političkih nauka

NVO "35mm" - Poziv za obuku za borbu protiv kronizma

DETALJNIJE