Prirodno-matematički fakultet

Biografija - Mosurović Milenko




Biografija - Mosurović Milenko
Rođen u Prijepolju, Republika Srbija. Osnovnu i srednju školu završio sam u Prijepolju. Dobitnik sam diplome "Mihailo Petrović Alas".
Osnovne studije završio sam na Prirodno-matematičkom fakultetu u Podgorici a magistarske na na Matematičkom fakultetu Univerziteta u Beogradu.  Kao najbolji student završne godine studija Prirodno-matematičkog fakulteta, dobio sam nagradu Univerziteta Crne Gore. Doktorsku disertaciju "Složenost opisnih logika sa modalnim operatorima" odbranio sam 2001. godine na Matematičkom fakultetu Univerziteta u Beogradu.
Tokom ljetnjeg semestra školske 1994/95. godine boravio sam na naučnom usavršavanju na Matematičkom institutu SANU u Beogradu pod rukovodstvom prof. dr Žarka Mijajlovića.U periodu od septembra 1997. do juna 2000. godine, boravio sam na naučnom usavršavanju u Rusiji, na Moskovskom državnom univerzitetu "M. V. Lomonosov", na Fakultetu za primijenjenu matematiku i kibernetiku. Moje naučno usavršavanje se odvija na Katedri za matematičku kibernetiku pod rukovodstvom prof. dr Mihaila V. Zaharjaševa (Michael  Zakharyaschev).
 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.