Građevinski fakultet

Biografija - Radulović Milan




Biografija - Radulović Milan

Rođen je 4. decembra 1982. godine u Podgorici, od oca Mićka i majke Rajke, rođene Danilović. Osnovnu školu i gimnaziju je završio u Podgorici. Diplomirao je 7. juna 2006. godine na Rudarsko-geološkom fakultetu (Univerzitet u Beogradu), na odsjeku za hidrogeologiju. Oktobra 2007. godine na istom fakultetu je upisao doktorske studije iz oblasti hidrogeologije, gdje je 27. aprila 2012. godine odbranio doktorsku disertaciju pod naslovom “Višeparametarska analiza prihranjivanja karstne izdani na primjerima iz sliva Skadarskog jezera”. Usavršavanje je nastavio na evropskim institutima i univerzitetima gdje je završio više specijalističkih kurseva (IAMB Italija, CEHIUMA Španija, VITUKI Mađarska). U septembru 2009. godine je položio državni stručni ispit čime je stekao licencu za izradu geološke dokumentacije.

Član je Inženjerske komore Crne Gore (IKCG), Geološkog društva Crne Gore i Internacionalne asocijacije hidrogeologa (IAH), kao i pridruženi član IAH komisije za karstnu hidrogeologiju.

Autor je većeg broja naučnih radova publikovanih u domaćim i inostranim časopisima, monografijama i zbornicima (ukupno 47 radova, od kojih je 9 objavljeno u časopisima sa SCI i SCIE liste). Učestvovao je na brojnim domaćim i međunarodnim naučnim skupovima, na kojima je izlagao radove iz oblasti geologije i hidrogeologije. Njegov naučni doprinos u oblasti hidogeologije ogleda se posebno u razvoju metode za procjenu efektivne infiltracije u karstnim terenima (KARSTLOP metoda). Dobitnik je dva međunarodna priznanja, Dunavske nagrade za mladog naučnika 2014. godine i nagrade Internacionalne asocijacije hidrogeologa (IAH) za mladog istraživača (2014). Od Univerziteta Crne Gore je 2020. godine primio Priznanje za postignute rezultate i doprinose razvoju naučno-istraživačkog, umjetničkog i stručnog rada na fakultetu.

Prvo radno iskustvo je stekao u preduzeću „Geoprojekt” d.o.o. Podgorica, gdje je u periodu od 2006. do 2008. godine radio na poslovima iz oblasti geologije, inženjerske geologije, hidrogeologije i zaštite životne sredine. U istom periodu honorarno je radio kao asistent na Građevinskom fakultetu, a u septembru 2008. definitivno i zasnovao radni odnos sa fakultetom na mjestu saradnika u nastavi. U junu 2013. godine je izabran u akademsko zvanje docenta, a u februaru 2019. u zvanje vanrednog profesora. Trenutno drži nastavu iz sledećih predmeta: Geologija, Inženjerska geologija, Hidraulika podzemnih voda, Osnovi geologije i geodezije (1/2), Zaštita i kvalitet voda (1/3), Primijenjena hidrogeologija i Istražni terenski radovi.

Radio je na nekoliko međunarodnih projekata, od kojih su naročito veliki značaj imali projekti istraživanja podzemnih voda u slivnom području Mrtvog mora (Jordan). Takođe, učestvovao je  na izradi geološke i hidrogeološke dokumentacije za potrebe realizacije brojnih projekata u Crnoj Gori, od kojih se izdvajaju veliki investicioni projekti kao što su regionalni vodovod za crnogorsko primorje i autoput Bar-Boljare (dionica Smokovac-Mateševo). Trenutno rukovodi međunarodnim projektom u okviru programa za naučno-tehnološku saradnju između Vlade Crne Gore i Vlade Austrije (2019-2020), koji ima za cilj utvrđivanje porijekla podzemnih voda izvorišta Mareza.

Aktivno upotrebljava engleski jezik.

Oženjen je. Ima dvoje djece.

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.