Građevinski fakultet

Biografija - Rutešić Snežana




Biografija - Rutešić Snežana

Dr Snežana RUTEŠIĆ, rođena je 28. decembra 1963. godine u Nikšiću. Osnovnu školu i gimnaziju završila je u Titogradu 1982. godine. Diplomirala je 1988. godine na Građevinskom fakultetu Univerziteta Crne Gore, na konstruktivnom smjeru, a magistrirala je 1997. godine na Građevinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, na Odsjeku tehnologija i organizacija izvođenja radova u građevinarstvu. Doktorirala je 2005. godine, na Građevinskom fakultetu Univerziteta Crne Gore iz naučne oblasti Menadžment i tehnologija građenja.

Od početka školske 1988/89. godine radi na Građevinskom fakultetu Univerziteta Crne Gore, u Podgorici, najprije kao asistent pripravnik, a od januara 1996. godine kao saradnik na istom fakultetu na predmetima Organizacija građenja i građevinska mehanizacija, Organizacija i tehnologija građevinskih radova i Organizacija građenja. Izabrana je u zvanje asistenta 1998. godine na predmetima Organizacija i tehnologija građevinskih radova, Organizacija građenja i Upravljanje projektima. U zvanje docenta izabrana je 2006. godine na predmetima iz oblasti organizacija i tehnologija građenja i upravljanje projektima. Od tada izvodi nastavu i na predmetima Građevinska regulativa, Primjena računara u upravljanju projektima, Upravljanje kvalitetom u građevinarstvu i Građevinsko ugovorno pravo. Angažovana je kao nastavnik na studijskom programu osnovnih i specijalističkih studija Građevinarstvo, primjenjenih osnovnih i specijalističkih studija Menadžment u građevinarstvu i magistarskih studija Građevinarstvo, gdje je bila i nastavni mentor na smjeru Menadžment i tehnologija građenja. Reizabrana je u zvanje docenta 2016. godine

Od 2001. godine je bila šef Centra za obradu projekata, koji je radio kao organizaciona jedinica Građevinskog fakulteta u Podgorici. Obavljala je funkciju  prodekana za finansije od 2010. do 2013. godine. U periodu od 2011-2014. godine bila je rukovodilac specijalističkog primijenjenog studijskog programa Menadžment u građevinarstvu na Građevinskom fakultetu u Podgorici. U periodu od 2010. do 2015. godine je bila član Strukovnog vijeća tehničkih i prirodnih nauka Univerziteta Crne Gore. 

Oblast naučnog interesovanja je upravljanje projektima, sa posebnim naglaskom na aspekte upravljanja kvalitetom i informacione sisteme, što su i bile teme njene magistarske teze i doktorske disertacije.

U stručnoj oblasti, angažovana je na izradi projekata organizacije i tehnologije građenja, izradi investicionih studija, studija izvodljivosti i tehnoekonomskih elaborata i analiza, pružanju konsultantskih usluga u oblasti primjene FIDIC uslova ugovora. Osim toga, bila je arbitar u nekoliko ugovora sa domaćim i međunarodnim učesnicima.

Član je Inženjerske komore Crne Gore.

Govori, čita i piše ruski jezik, a služi se i engleskim jezikom.

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.