Medicinski fakultet

Biografija - Antunović Marija+




Biografija - Antunović Marija+

Rođena 21.12.1973.godine u Nikšiću. Kao dobitnik diplome ,,Luča” upisala Stomatološki fakultet Univerziteta u Beogradu 1992.godine, a diplomirala na istom sa prosječnom ocjenom 9,51.

Kao student V godine studija stomatologije, 1997.godine učestvovala na 44-tom Svjetskom kongresu studenata stomatologije i mladih stomatologa u Portoriku (44th  International Association of Dental Students Congress / 4TH Young Dentist Worldwide Congress), gdje je osvojila Prvu nagradu za usmenu prezentaciju rada pod nazivom “The mylohyoid nerve and innervation of the mandibular teeth”, u konkurenciji 180 učesnika iz 45 zemalja.

Iste godine dobitnik nagrade za nauku „24. septembar“  Omladinskog savjeta Crne Gore i grada Nikšića.

Za svoj naučni rad 1998.godine dobila Prvu nagradu Beogradskog Univerziteta.

Specijalizaciju iz oblasti oralne hirurgije započela  2002.godine u Klinici za oralnu, maksilofacijalnu hirurgiju i implantologiju Vojnomedicinske akademije u Beogradu, a završila 2005.godine, sa odličnim uspjehom.

Postdiplomske doktorske studije upisala  2007.godine na Medicinskom fakultetu Univerziteta Crne Gore. Polazna istraživanja  pod nazivom ,,Značaj ekspresije p53 proteina u planocelularnom karcinomu oralne sluzokože” odbranila 17.02.2011.godine sa izuzetnim uspjehom. Doktorsku disertaciju pod nazivom ,,Prognostički značaj korelacije p53, survivina i  humanog papiloma virusa tip 16 (HPV-16) kod oralnog karcinoma” odbranila  12.12.2014.godine  na Medicinskom fakultetu Univerziteta Crne Gore, postavši tako prvi doktor stomatoloških nauka u istoriji Univerziteta Crne Gore.

Kao ljekar specijalista oralne hirurgije zaposlena u Kliničkom Centru Crne Gore, gdje je u zvanju Primarijus od 2018.godine.

Od 2015.godine predavač i šef predmeta oralna hirurgija i stomatološka anesteziologija na studijskom programu stomatologija Medicinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore. U zvanje docent Univerziteta Crne Gore izabrana  2019.godine.

Autor je ili koautor 25 publikacija, od kojih 8 u SCI i SCIE bazama, a ostalo čine radovi u međunarodnim časopisima, uvodna predavanja i radovi na međunarodnim kongresima.

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.