Fakultet za sport i fizičko vaspitanje

Biografija - Ljubojević Milovan




Biografija - Ljubojević Milovan

IME (IME OCA) I PREZIME: MILOVAN (MILOMIR) LJUBOJEVIĆ

Rođen je 13.02.1981. godine u Pljevljima. Osnovnu školu i gimnaziju završio je u Danilovgradu. Filozofski fakultet u Nikšiću – odsjek za fizičku kulturu završio je 2005. godine, kao student generacije. Na fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Beogradu završio je magistarske studije i 2011.godine odbranio magistarsku tezu pod naslovom »Efekti nastavnog predmeta – Sport za sportiste (košarka) na morfološke karakteristike i motoričke sposobnosti učenika VIII razreda osnovne škole“. Na istom fakultetu je 2014. godine odbranio doktorsku disertaciju pod naslovom „Obrazovni efekti izbornih sportova u nastavi fizičkog vaspitanja“.

Bavio se uspješno karateom i fudbalom. Bio je prvotimac FK Iskra iz Danilovgrada u Crnogorskoj ligi.

Odmah po završetku studija počinje da radi kao profesor u gimnaziji „Petar I Petrović Njegoš“ u Danilovgradu.

Iste godine biva angažovan kao kondicioni trener seniorske ekipe KK Danilovgrad (prva liga).

Poslije  jedne sezone, postaje kondicioni trener u ŽKK Budućnost iz Podgorice, koja osvaja prvenstvo i kup Crne Gore, i uspješno učestvuje u Jadranskoj ligi i evropskom takmičenju - FIBA kup. 

Nakon tri uspješne sezone prelazi u KK Podgorica, u kojem se brinuo o fizičkoj pripremi i pravilnom razvoju mladih talentovanih igrača iz Crne Gore.

Od 2013-2015 godine bio je član stručnog štaba KK Budućnost Voli, sa kojim je osvojio dvije titule prvaka države i dva kupa Crne Gore, uspješno učestvovao u Aba ligi i Euro Cupu.

Bio je član stručnog štaba ženske mlade reprezentacije Crne Gore koja je osvojila zlatnu medalju 2007. godine na Evropskom B prvenstvu u Litvaniji.

Bio je dio  stručnog štaba (kao kondicioni trener) juniorske reprezentacije Crne Gore sa kojom je osvojio bronzanu medalju na Evropskom B prvenstvu u Izrealu 2010. godine.

Bio je član stručnog štaba košarkaške seniorske B reprezentacije Crne Gore koja je osvojila prestižni turnir „Četiri nacije“ u Kini.

Uporedo sa radom u praksi, bavio se naučno-istraživačkim, ali i pedagoškim radom. Rezultat toga su brojni naučni radovi koje je objavio kao autor ili koautor u zemlji i inostranstvu, kao i magistarska teza i doktorska disertacija koje su uspješno odbranjene. Takođe, učesnik je mnogih naučnih konferencija i skupova u zemlji i regionu. U pedagoškom smislu, ostvarivao se radeći u Gimnaziji „Petar I Petrović Njegoš“ u Danilovgradu, a zatim kao saradnik na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću, Univerziteta Crne Gore.

Kao saradnik na fakultetu bio je angažovan na predmetima: Istorija fizičke kulture, Plesovi, Teorijske osnove fizičke kulture, Ritmička gimnastika, Plivanje i vaterpolo 2, Teorijske osneove tjelesnog i zdravstvenog obrazovanja, Košarka – taktika, Taktika i strategija izabranog sporta – košarka.

Trenutno je u radnom odnosu na Univerzitetu Crne Gore, na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću.

PODACI O RADNIM MJESTIMA I IZBORIMA U ZVANJE

Bio je radno angažovan kao nastavnik – pripravnik fizičkog vaspitanja u Gimnaziji „Petar I Petrović Njegoš“ u Danilovgradu od 2005. do 2006. godine.

U istoj školi je bio radno angažovan i u periodu od 2012. do 2015. godine, kao nastavnik fizičkog vaspitanja.

Radno je bio angažovan i u klubovima, i to: ŽKK Budućnost (2006-2008), KK Podgorica (2008-2011), KK Budućnost Voli (2013-2015).

Oktobra 2015.godine nakon javnog konkursa dobio je status zaposlenog  kao saradnik u nastavi na grupi predmeta, na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću, Univerziteta Crne Gore, gdje je i sada zapošljen.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.