Biotehnički fakultet

Biografija - Knežević Mirko




Biografija - Knežević Mirko

Rođen sam 21.02.1971. godine u Podgorici. Osnovnu školu završio sam u Spužu, a potom gimnaziju "Slobodan Škerović"  u Podgorici.

Po završetku srednje škole, školske 1990/91. godine, upisao sam Poljoprivredni fakultet  u Zemunu-Beogradu, Odsjek za Melioracije zemljišta, koji sam završio 29. 09. 1995. sa prosječnom ocjenom 9,46.

Postdiplomske studije upisao sam školske 1995/96. godine na Poljoprivednom fakultetu u Zemunu-Beogradu, Odsjek za Odvodnjavanje zemljišta, koje sam uspješno završio sa prosječnom ocjenom 10 i odbranom magistarskog rada pod naslovom “Odvodnjavanje zemljišta Zetsko-Bjelopavlićke ravnice u uslovima održivog razvoja”, 19.06.2000. godine.

Doktorsku disertaciju “Planiranje i projektovanje sistema za odvodnjavanje i navodnjavanje u Bjelopavlićkoj ravnici” odbranio sam 28.08.2008. godine na Poljoprivrednom fakultetu u Zemunu-Beograd.

Autor sam i koautor 32 naučna rada i učestvovao sam u izradi 15 naučnih, istraživačkih i stručnih projekata.

Aktivno koristim engleski, a služim se italijanskim jezikom.

PODACI O RADNIM MJESTIMA I IZBORIMA U ZVANJA

Radni odnos sam zasnovao u Centru za proučavanje zemljišta i melioracije Biotehničkog instituta (Biotehničkog fakulteta) kao istraživač saradnik od 01.02.1998. godine.

U zvanje višeg istraživača za oblast pedologije i meloracije na Univerzitetu Crne Gore izabran sam 1.10.2001. godine.

U periodu oktobar 2001- jul 2002 i oktobar 2003- jul 2004 bio sam na specijalizaciji na Institutu za Mediteranske kulture - Bari (Italija) Odsjek za upravljanje zemljišnim i vodnim resursima sa temom -Use of GIS and modelling for selection of appropriate crops under diferent soil, climatic and hydrological conditions: the case study of Bjelopavlicka plain in Montenegro

U periodu od 24. maja do 29. juna 2005. bio sam na usavršavanju u Centru za međunarodnu saradnju u oblasti poljoprivrede u Shefayim-Izrael, oblast –Advanced irrigation systems for intesive crop production.

Na Biotehničkom fakultetu u školskoj 2010/2011 angažovan sam kao predavač na sledećim predmetima: Osnovne Akademske studije poljoprivrede - Studijski program Biljna proizvodnja –Melioracije i GIS u poljoprivredi (izborni); Osnovne primjenjene studije poljoprivrede - smjer Mediteransko voćarstvo –Melioracije i Agrohemija; Osnovne primjenjene studije poljoprivrede - smjer Kontinentalno voćarstvo –Melioracije.

Kao saradnik u nastavi na sledećim predmetima: Osnovne Akademske studije poljoprivrede - Studijski program Biljna proizvodnja –Melioracije, Pedologija, Agrometeorologija i GIS u poljoprivredi (izborni); Osnovne primjenjene studije poljoprivrede - smjer Mediteransko voćarstvo – Melioracije, Pedologija i Agrohemija; Osnovne primjenjene studije poljoprivrede - smjer Kontinentalno voćarstvo –Melioracije i Pedologija.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.